Aeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău

Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Două persoane și-au pierdut viața

Un incident tragic a avut loc vineri, 30 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău din Republica Moldova, când un atac armat a zguduit zona. În jurul orei 17:40, un cetățean străin, căruia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, a deschis focul în incinta aeroportului. Incidentul a rezultat în pierderea a două vieți, doi membri ai forțelor de securitate, care și-au sacrificat viața în îndeplinirea datoriei lor.

Potrivit informațiilor furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, agresorul a fost rapid neutralizat și capturat de către Brigada de poliție cu destinație specială FULGER. Echipa de intervenție a reușit să înlăture situația de pericol de pe Aeroportul Internațional Chișinău, restabilind astfel securitatea în zonă.

De îndată ce incidentul a avut loc, autoritățile au acționat prompt, deschizând un dosar de cercetare penală în acest sens, sub conducerea Procuraturii Generale. Cercetările sunt deja în desfășurare, iar instituțiile de aplicare a legii fac tot posibilul pentru a aduce agresorul la răspundere conform legii.

„Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar”, a transmis prim-ministrul Republicii Moldova.

Ca urmare a acestui atac devastator, activitatea comercială și regimul zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost întrerupte temporar. Autoritățile se află în procesul de restabilire a situației în zonă, depunând eforturi pentru a asigura siguranța și normalitatea în continuare.

Această tragedie aduce un șoc profund comunității locale și naționale, care acum se unește într-un spirit de solidaritate și compasiune. Gândurile și rugăciunile tuturor se îndreaptă către familiile celor care și-au pierdut viața și către cei afectați de această tragedie îngrozitoare.

În aceste momente de grea încercare, este esențial ca autoritățile să rămână vigilente și să colaboreze strâns pentru a asigura siguranța populației și pentru a preveni astfel de evenimente tragice în viitor. Poporul moldovean își exprimă solidaritatea și sprijinul față de forțele de securitate și instituțiile de aplicare a legii care lucrează neobosit pentru a proteja și a menține ordinea și siguranța în țară.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primăria Iași a pus gând rău comercianților ilegali. Controale în tot orașul

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria vrea un parc de distracții și un Aqua ParK. Se caută investitori

Ultimele știri de la International