Aeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan. Acesta a omorât doi oameni

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut un anunț cu privire la incidentul tragic care a avut loc în Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a declarat că un cetățean în vârstă de 43 de ani din Tadjikistan i-a fost interzisă intrarea în țară din motive de securitate. Cu toate acestea, în timp ce era însoțit către zona sterilă pentru a fi returnat, individul a comis un act îngrozitor: a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, folosind arma pe care o sustrăsese de la un membru al poliției de frontieră.

,,Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar.” a declarat el.

În același timp, prim-ministrul a menționat că un alt pasager a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Echipa BPDS Fulger a reușit să rețină atacatorul.

Aceste evenimente tragice au adus un șoc întregii națiuni, iar premierul Dorin Recean a exprimat profunda sa tristețe și indignare față de acest act de violență. El a subliniat că autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a investiga în detaliu acest incident și pentru a aduce justiție celor afectați de acest act brutal.

Premierul a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a asigurat că guvernul va acorda întreaga asistență necesară pentru a face față acestei situații tragice. El a subliniat, de asemenea, importanța consolidării măsurilor de securitate și a cooperării internaționale pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Republica Moldova se confruntă acum cu consecințele acestui act de violență și caută modalități de a îmbunătăți securitatea în aeroporturi și în întreaga țară. Premierul Recean a subliniat că siguranța cetățenilor rămâne o prioritate absolută și că se vor întreprinde toate eforturile necesare pentru a preveni astfel de incidente devastatoare în viitor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Maia Sandu, prima reacție după atentatul de pe Aeroportul Internațional Chișinău

URMĂTORUL ARTICOL

Tragedie în lumea Motorsport-ului: Pilotul Dilano van’t Hoff și-a pierdut viața într-un accident pe circuit

Ultimele știri de la International