Ateneul Tatarasi anunta deschiderea perioadei pentru depunerea proiectelor regizorale pentru stagiunea 2015-2016

Ateneul Tatarasi anunta deschiderea perioadei pentru depunerea proiectelor regizorale pentru stagiunea 2015-2016. Proiectele teatrale propuse pentru stagiunea 2015-2016:

  1. Steaua fara nume” de Mihail Sebastian
  2. Analfabetul” de Branislav Nušić
  3. Ursul” de A. P. Cehov
  4. Fetele Didinei” de Victor Eftimiu
  5. Take, Ianke si Cadar” de Victor Ion Popa

Textul proiectului va avea la baza una din cele 5 propuneri mai sus enuntate. Proiectul trebuie conceput pentru sala mare de spectacole a Ateneului Tatarasi. Informatiile privind aspectele tehnice ale salii pot fi solicitate de la secretariatul institutiei.
Avand in vedere unul din obiectivele Ateneului Tatarasi, acela de a incuraja creaţia tinerilor şi stimularea tinerelor talente in cultura, institutia noastra lanseaza un program cultural teatral pentru un tanar regizor. In acest sens, vom finanta o piesa, care sa nu fi fost pusa vreodata in scena, la alegere din dramaturgia contemporana, propusa de un tanar regizor cu varsta pana in 30 de ani. Piesa propusa trebuie sa fie o premiera si pentru regizor si pentru Ateneu.Regizorul si scenograful, daca este cazul, trebuie sa fie absolventi cu studii superioare de specialitate. Numarul de pagini si forma proiectelor sunt la libera initiativa a regizorului. Un proiect depus va cuprinde: conceptul regizoral al spectacolului, textul dramaturgic, o prezentare a regizorului/membrilor echipei (daca este cazul), necesitatile tehnice ale spectacolului (acestea vor tine cont de dotarea tehnica a salii de spectacole a institutiei), precum si costurile de investitie in productie si a drepturilor de autor.
Data pana la care pot fi depuse proiectele este 26 februarie 2015, ora 16.00 si vor fi depuse la secretariatul institutiei, sub forma unei prezentari scrise a conceptiei regizoral-scenografice. Acestea pot fi transmise si prin posta la sediul institutiei din strada Ion Creanga, nr. 14, Iasi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie, soferi! Amenzi de 9.600 de lei in noul Cod Rutier

URMĂTORUL ARTICOL

Campanie de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon, in plina desfasurare

Ultimele știri de la Comunicate de presa