Atentie! Contribuabilii persoane fizice mai au trei saptamani pentru a-si completa si depune la Fisc declaratia de venit pe anul 2013. Vezi noutati despre formularul 200

 

 

 

Nu depun formularul 200 contribuabilii care au realizat venituri din activitati independente si impozitul retinut la sursa de platitorii de venituri a fost final in cota de 16%, conform optiunii exercitate, potrivit avocatnet.ro.

In plus, nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele fizice care, in anul 2013, au realizat venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie 2013 si pentru care nu au fost stabilite plati anticipate.

 

Nu au obligatia sa depuna declaratia 200, persoanele fizice care anul trecut au avut chiria exprimata in lei, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real, contractele incheiate nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente si platile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat.

 

Sunt scutite de obligativitatea depunerii declaratiei 200 persoanele fizice care, in 2013, au realizat venituri din activitati agricole cu impunere finala, din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare, potrivit art. 74 alin. (4) din Codul fiscal.

 

Amenzile pentru nedepunerea la termen a formularului 200 sunt cuprinse intre 50 si 500 de lei.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tragedie in cartierul Alexandru cel Bun din Iasi! Doua femei au fost lovite de un sofer pe trecerea de pietoni. Soferul a parasit locul accidentului

URMĂTORUL ARTICOL

Gica Popescu, George Copos si Meme Stoica lucreaza in puscarie! Vezi ce fac acestia pentru detinuti

Ultimele știri de la Economic