Atentie! Din luna aprilie Galatiul va avea un elicopter SMURD

 

 

 

Autorităţile din Galaţi au spus că vor asigura construcţia unui hangar pentru elicopter, urmând ca locul de aterizare să fie cel folosit şi în prezent pentru diverse transporturi aeriene, respectiv heliportul de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

 

 

Raed Arafat a spus că elicopterul SMURD de la Galaţi va deservi atât judeţele învecinate — Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea—, dar şi Republica Moldova, acelaşi tip de misiune transfrontalieră fiind asigurat şi cu ajutorul elicopterului SMURD care deja se află la Iaşi.

 

Totodată, a adăugat secretarul de stat în MAI, amplasarea unui elicopter SMURD la Galaţi va ajuta la intervenţii mai rapide pentru accidentele înregistrate pe Autostrada Soarelui.

 

De asemenea, a anunţat Raed Arafat, în aprilie Ministerul Sănătăţii şi MAI vor dota judeţul Cluj cu un elicopter SMURD, numărul aparatelor din ţară urmând să ajungă la zece — opt elicoptere la Mureş, Bucureşti, Arad, Iaşi, Constanţa, Craiova, Cluj şi Galaţi şi două avioane, din care unul recent donat de omul de afaceri Ion Ţiriac.

„Intervenţia elicopterelor este gestionată la nivel naţional prin dispeceratele integrate — cel al Ambulanţei şi cel al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă — care deja funcţionează în majoritatea localităţilor din ţară. Şi la Galaţi, dispeceratul integrat va începe să funcţioneze, mai întâi la modul experimental, de săptămâna viitoare”, mai spus Raed Arafat.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Oscar 2014! Iata lista castigatorilor din acest an la Oscar

URMĂTORUL ARTICOL

Postul Pastelui 2014! Iata cu ce alimente putem inlocui carnea

Ultimele știri de la Actualitate