Atentie! Editia a VII-a a celui mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, FameLab, se desfasoara in Romania. Vezi detalii despre etapele competitiei din 2014

 

 

 

FameLab este cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public. Competiţia FameLab  a demarat în Marea Britanie, în 2005. Începând cu anul 2007, când British Council a realizat FameLab în alte 9 ţări din Europa, FameLab a căpătat un caracter internaţional.

 

 

FameLab se află în acest an la a VII-a ediţie în România.

 

Concursul este deschis tinerilor între 18 şi 35 de ani, care vor să transmită pasiunea lor pentru ştiinţă şi tehnologie publicului cel mai larg şi, în special, celor din tânăra generaţie.

 

Concurenții îşi aleg un subiect din domeniiul ştiinţelor naturii, matematicii, medicinii sau tehnologiei şi îl prezintă în faţa unui juriu format din personalităţi ştiinţifice şi din mass-media şi în faţa publicului. Fiecare concurent are 3 minute la dispoziţie pentru a face o expunere interesantă şi creativă care va fi apreciată de juriu. Prezentările trebuie să fie nu doar corecte şi interesante din punct de vedere ştiinţific, dar şi pe înţelesul celor fără o pregătire de specialitate.

 

Cei care reuşesc să prezinte subiectul ales într-un mod cât mai atractiv pentru public au cele mai mari şanse să câştige. 

 

Etapele competiției

Etapa de selecție: stabilirea concurenților pentru finala națională a competiției Famelab 2014 se desfășoară în cadrul unor concursuri cu public organizate pe parcursul lunii aprilie în mai multe universități din întreaga țară sau printr-o selecție online (selecția online este recomandată concurenților care nu au posibilitatea să participe la concursurile cu public, dar doresc să participe la competitie prin intermediul unor prezentări video).

 

Masterclass: cei mai buni concurenţi din etapa calificărilor regionale organizate în universități și a competitiei online pe baza prezentarilor video vor beneficia de un curs gratuit de formare susţinut în zilele de 10 – 11 mai de experţi britanici şi români în domeniul comunicării ştiinţei. Cursul de pregătire va acoperi teme cum ar fi: jurnalismul de ştiinţă, tehnici de prezentare în faţa publicului, în faţa camerei de televiziune sau a microfonului.

 

Finala națională: câștigătorii desemnați pe parcursul etapei de selecție vor participa la finala națională care va avea loc la sfârșitul lunii mai în București. Câștigătorul finalei naționale va reprezenta România în finala internatională din cadrul Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, în perioada 3 – 8 iunie 2014.

 

 

uaic.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Performante uimitoare pentru mai multi studenti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi! Studentii au obtinut 8 medalii dintre care una de aur la olimpiada internationala de matematica SEEMOUS

URMĂTORUL ARTICOL

Uimitor! In Romania se va deschide o filiala a unei prestigioase asociatii din domeniul Sistemelor Informationale ca urmare a procedurilor realizate de colectivul de Informatica Economica din cadrul FEAA, UAIC

Ultimele știri de la Actualitate