Atentie! Hipertensiunea arteriala face in fiecare zi victime printre ieseni

 

 

 

La Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, in fiecare zi, un iesean este diagnosticat cu hematom intracerebral. Cauza aparitiei colectiei de sange in creier este hipertensiunea arteriala.

Medicii de specialitate au spus ca jumatate dintre pacienti vin la spital in coma, iar sansele de supravietuire sunt foarte mici. Hematomul intracerebral reprezinta a treia cauza de mortalitate dupa cancer si bolile cardiace si constituie o cauza importanta de invaliditate. 

 

„In fiecare zi avem cate un pacient cu hematom intracerebral. Sunt mai multi pacienti diagnosticati cu aceasta afectiune fata de anii precedenti. Majoritatea pacientilor sunt in varsta, dar sunt si tineri cu varsta intre 30 si 40 de ani. Principala cauza este hipertensiunea arteriala. In cazul in care hematomul intracerebral este de dimensiuni mici, acesta se trateaza medicamentos. Insa, daca este intr-o zona profunda, devine foarte periculos”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Personalitati ale Iasului (8) – Petru Poni

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 4-10 noiebrie 2013 detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi au ocazia sa expuna o serie de obiecte de arta realizate in cadrul unui proiect cultural. Vezi detalii

Ultimele știri de la Sanatate