Atentie! Iata cum deosebiti carnea de miel de cea de caine

 

 

 

Potrivit ANSVSA, carnea de miel poate fi uşor confundată cu cea de câine de către o persoană neavizată. De aceea, este important să analizăm particularităţile dinţilor.

 

 

„Ovinele dispun de incisivi numai pe maxilarul inferior, pe cel superior având un burelet gingival, lipseşte dentiţia incisivă. Iar membrele anterioare şi posterioare se termină în formaţiuni ungulare, respectiv copite biongulate. În acest sens, este de preferat ca mielul sacrificat să aibă capul ataşat de carcasă, precum şi porţiunea terminală a unui membru“, potrivit ANSVSA.  „De asemenea, oaia are 5 vertebre sacrale (de la nivelul pelvisului), în timp de câinele are doar 3, iar osul sacrum (al bazinului) este lung la ovine, în timp ce al câinelui este scurt şi aproape pătrat.  Câinele are fibulă, osul mai subţire paralel cu tibia, iar mielul nu are acest os al gambei.  Ficatul de miel are 4 lobi, iar cel de câine are 6. ” Carnea de miel dezosată se deosebeşte de cea de câine prin mirosul înţepător de carne de oaie. „Grăsimea de miel este tare, uscată, sfărâmicioasă şi albă, în timp ce grăsimea câinelui este moale, untoasă, de culoare alb-cenuşie.”Carnea de miel este cu atât mai deschisă la culoare cu cât animalul este mai tânăr (roz-roşu). Carnea de câine este de culoarea roşu-închis.

 

 

romaniatv.net

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ce carne cumparati! Iata cateva sfaturi atunci cand alegeti carnea

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Iata care este programul la Palas, Iulius Mall, Auchan si Carrefour Market de Pasti

Ultimele știri de la Sanatate