ULTIMĂ ORĂ:

Atentie ieseni! Astazi, 12 februarie, se va semna proiectul cu finantare europeana „Amenajarea Plajei din Zona Nicolina”. Vezi detalii

Atentie ieseni! Astazi, 12 februarie, se va semna proiectul cu finantare europeana „Amenajarea Plajei din Zona Nicolina”. Vezi detalii
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

 

 

 

 

Astazi, la ora 11.00, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, va avea loc semnarea proiectului cu finantare europeana „Amenajarea Plajei din Zona Nicolina”. La eveniment va participa si directorul Agentiei de Dezvoltare Nord-Est,Constantin Apostol, alaturi de sefii primariei.

Valoarea totala a proiectului este 20.354.633 lei, iar cea a contributiei proprii a municipiului Iasi de 11.026.553. Perioada de implementare este de 20 de luni de la semnarea contractului, iar cea de executie a lucrarilor este de 18 luni. 

 

„Modernizarea Plajei Nicolina va avea mai multe etape. O etapa ar fi proiectul cu finantare europeana pe care il avem noi, dar dezvoltarea unei statiuni balneare ar urma sa se realizeze si cu implicarea Spitalului de Recuperare. Apele sulfuroase de la Purcica sunt printre cele mai valoroase din Europa”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Odata cu modernizarea Plajei Nicolina, obiectivul va fi dotat cu o serie de cladiri si dependinte. Astfel, la Purcica ar trebui construite o cladire cu destinatia agrement-tratament, o cladire pentru dusuri, o cabina pentru sonda si o parcare. Totodata, vor fi amenajate doua bazine exterioare, dar si o plaja cu nisip. Aleile pietonale, spatiile verzi, dar si gardul care imprejmuieste in acest moment spatiul de agrement al municipalitatii ar urma sa fie refacute de la zero.

bzi.ro