dalkia_iasi

Atentie ieseni! Astazi, 16 septembrie, Dalkia Termo Iasi lanseaza campania de rebransare gratuita pentru anul 2013. Vezi detalii

Astazi, 16 septembrie, Dalkia Termo Iasi lanseaza campania de rebransare gratuita pentru anul 2013: fiecare solicitare de reconectare la termoficarea centralizata va fi pusa in practica gratuit de echipele noastre in limita a 1 000 lei/apartament cu TVA.

Astazi, 16 septembrie, Dalkia Termo Iasi lanseaza campania de rebransare gratuita pentru anul 2013: fiecare solicitare de reconectare la termoficarea centralizata va fi pusa in practica gratuit de echipele noastre in limita a 1 000 lei/apartament cu TVA.

Liberalizarea pietei gazelor naturale (cf. Memorandum-ului incheiat de Romania cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala) face in asa fel incat pretul platit de consumatorii casnici sa creasca treptat pana in 2018 cu peste 70% fata de tariful actual.
Calculele arata ca in momentul de fata gigacaloria consumata de un client al sistemului centralizat de termoficare (314 lei/Gcal cu TVA, pretul total, nesubventionat) este deja cu 8% mai ieftina decat gigacaloria produsa de o sursa individuala pe gaze naturale (339 lei/Gcal cu TVA).
Diferenta in favoarea sistemului centralizat va fi din ce in ce mai clara in favoarea clientilor Dalkia pana in 2018, cand procentul de economii realizate de un client al termoficarii centralizate fata de cineva care foloseste o sursa individuala va fi de cel putin 46%.
Se observa ca diferenta devine majora atunci cand comparatia se face intre pretul subventionat platit de iesenii racordati la sistemul centralizat: 265 lei/Gcal cu TVA in prezent, cu 28% mai mic decat pretul gigacaloriei produse de o centrala individuala; evident, avantajul clientilor Dalkia nu va face decat sa creasca pana in 2018, atunci cand incalzirea centralizata livrata populatiei poate fi cu 66% mai ieftina fata de cea individuala.
Trebuie precizat si faptul ca, prin formula de ajustare a tarifului negociata cu Primaria Municipiului Iasi in cadrul Contractului de Delegare a Serviciului Public de Termoficare, pretul gigacaloriei ofera o vizibilitate pe termen lung clientilor nostri, depinzand in principal de costul combustibilului si de inflatie. In conditiile in care Dalkia utilizeaza la Iasi 90% carbune, combustibil al carui pret nu poate evolua in niciun caz pe piata internationala in acelasi ritm cu cel al gazelor naturale in Romania, este clar ca iesenii racordati la sistemul centralizat vor fi din ce in ce mai avantajati din punct de vedere al economiilor pe care le vor realiza in comparatie cu sursele individuale.
In plus, rezultatele sondajului de opinie realizat de institutul Gallup Romania pe un esantion reprezentativ de apartamente debransate in trecut de la sistemul centralizat arata ca 40% dintre iesenii care s-au deconectat in trecut ar reveni la termoficarea centralizata daca i-ar costa mai putin si daca nu ar mai exista opririle majore ale furnizarii energiei termice in plina iarna care au avut loc acum peste 3 ani.
De remarcat ca 41% din posesorii de surse individuale de incalzire au declarat in cadrul sondajului de opinie ca in timpul iernii opresc centrala individuala din dorinta de a face economii, fiindca nu pot face fata costurilor.
Reprezentantii Dalkia sustin ca iesenii s-ar rebransa la sistemul centralizat de termoficare daca energia termica i-ar costa mai putin decat cea produsa de centrala individuala si daca ar beneficia de apa calda si caldura la un grad satisfacator de continuitate. Acestia declara ca cele doua conditii sunt deja indeplinite de societate:
– Energia termica nesubventionata furnizata in sistem centralizat este cu 8% mai ieftina in prezent si va fi cu cel putin 46% mai ieftina in 2018 in comparatie cu sursele individuale pe gaze naturale.
– Pretul subventionat (cel platit de populatie) este cu 28% mai mic acum si va fi cu cca. 66% mai mic in 2018 fata de pretul energiei termice produse de centrala individuala.
– Gradul de continuitate realizat de Dalkia Termo Iasi in furnizarea apei calde si a caldurii in intervalul de timp 1 iulie 2012 – 30 iunie 2013 este de 95,7%, cu peste 5 procente mai mare fata de valorile inregistrate in urma cu peste 3 ani de fostul operator al sistemului. Acest nivel ridicat de performanta a fost facut posibil pe de o parte de alegerea schemelor optime de functionare si, pe de alta parte, de lucrarile majore realizate in ultimele luni la echipamentele de productie, transport si distributie a energiei termice, lucrari ce continua si in aceasta vara.
Tot ce trebuie sa faca un iesean care doreste sa se rebranseze la sistemul centralizat de termoficare este sa sune la 0 800 800 123 (numar gratuit, non-stop) si sa-si lase datele de contact, sa trimita un email pe adresa iasi@dalkia.ro sau sa mearga la Biroul de Relatii cu Clientii din Calea Chisinaului, nr. 25. Anul acesta lucrarile de rebransare vor fi suportate gratuit de societatea noastra in limita a 1 000 lei/apartament cu TVA (in conditiile in care in general costurile unei rebransari se ridica la cca. 700 lei).

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, Universitatea Babes – Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara au cazut cu 100 de pozitii in Clasamentul International al Universitatilor in 2013

URMĂTORUL ARTICOL

Socant! Daniel Pichiu, taximetrist la firma Lux Taxi, a rapit-o pe Andreea Besleaga, nepoata primarului din Tomesti pentru a face rost de bani. Vezi detalii despre planul diabolic

Ultimele știri de la Actualitate