Atentie ieseni! Cantitati mari de apa au fost confiscate din magazinele Lidl. Vezi detalii

 

 

 

O cantitate impresionanta de apa minerala a fost retrasa de la comercializare dintr-un lant de magazine din Iasi si din toata tara.

Este vorba de magazinele Lidl unde au fost gasite probleme de etichetare la apa minerala Saguaro, in sticle de 2 litri. Neregulile au fost descoperite de comisarii din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Acestia au constatat ca apa minerala comercializata de Lidl provenea dintr-un izvor neomologat. In urma controlului, au fost confiscate peste 100.000 de litri de apa din toate magazinele din tara. In judet au fost efectuate controale la toate cele 6 puncte de lucru ale operatorului economic. In momentul derularii controalelor in Iasi, avand ca obiect verificarea existentei la comercializare a unor sortimente de apa minerala provenita din surse care nu figureaza in lista apelor minerale recunoscute in Romania de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale sau de autoritatea competenta dintr-un stat UE, la punctele de lucru ale operatorului economic vizat produsul nu se mai gasea la comercializare, fiind retras voluntar de catre acesta. Cantitatea totala confiscata de comisarii din Iasi a fost 5.212 de litri din cele 6 magazine. Problemele faceau referire la sursa F4 Rosu, care nu era inregistrata ca rezerva sau resursa de apa minerala. Dupa verificarile efectuate de catre comisari, Lidl a anuntat ca este vorba despre o problema de etichetare, iar sanatatea consumatorilor nu a fost în niciun moment afectata. La nivel national, au fost verificati 93 de operatori economici. S-au oprit de la comercializare 73.606 de litri din sursa F4 Rosu si operatorul economic, voluntar, a retras 44.644 de litri. S-au aplicat 36 de amenzi contraventionale în valoare de 268.100 de lei. Apa minerala a mai fost retrasa de la comercializare si la finalul anului 2011 din 21 de judete din tara. Firma producatoare a descoperit atunci, la un control, ca apa are o încarcatura biologica peste limita admisa.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Marti 13 mai 2014, Beatrice Rancea vine la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi pentru o intalnire dialog cu iubitorii de teatru si opera

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 8-10 mai la Iasi va avea loc concursul Agronomiada – Excelenta si Fair Play, editia a XXVI-a

Ultimele știri de la Actualitate