Atentie ieseni! Facultatea de Educatie Fizica si Sport organizeaza joi 22 mai 2014 prima editie a crosului „Alearga pentru sanatatea ta”

 

 

 

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Asociaţia Alternative pentru Modelare şi Transformare organizează joi, 22 mai 2014, la ora 16.00, prima ediţie a Crosului ,,Aleargă pentru Sănătatea Ta”.

 

 

Startul se va da la ora 16.00, în faţa Palatului Culturii, punctul final al întrecerii fiind Piaţa Unirii.

 

La cros pot participa toţi ieşenii care doresc să fie mereu într-o condiţie fizică optimă. Ei vor alerga pe traseul Palatul Culturii – Bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Unirii, unde va avea loc şi premierea.

 

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), obezitatea în Europa a atins proporţii epidemice. În ultimele doua decenii, numărul persoanelor cu această problemă s-a triplat, iar dacă nu se iau măsuri urgente şi eficiente, numărul estimativ în Europa va fi de 150 milioane de adulţi obezi (aproape 20% din populaţie), dintre care 15 milioane de copii şi adolescenţi. Din aceste motive s-a hotărât ca din anul 2010 să se celebreze Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, pe 22 mai, la iniţiativa Parlamentului European.

 

„În acest context general, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este unul dintre principalii promotori ai stării de sănătate mai ales prin faptul că pregăteşte specialişti atât în profilaxie şi terapie prin cele două secţii din cadrul facultăţii. Prin acest eveniment ne propunem să sensibilizăm populaţia adultă ieşeană asupra importanţei mişcării fizice pentru starea de sănătate. Ne dorim ca acest eveniment să se transforme într-un acţiune anuală prin care să mobilizăm un număr semnificativ de persoane”, a declarat conf. univ. dr Marin Chirazi, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

 

„Am dorit să marcăm Ziua Europeană de Luptă Împotriva Obezităţii printr-un eveniment public, la care să invităm toţi ieşenii. Obezitatea începe să devină o problemă foarte mare nu numai în rândul adulţilor, ci şi al copiilor. Sedentarismul, alături de alimentaţia incorectă, sunt principalii factori. Copiii şi tinerii petrec foarte mult timp în faţa computerului, adulţii îşi găsesc greu timp pentru mişcare şi nu este bine. Sportul rămâne una din căile prin care ne putem menţine sănătatea”, a explicat prof. univ. dr. Paula Drosescu, preşedintele Asociaţiei Alternative pentru Modelare şi Transformare scopul manifestării sportive.

 

Obezitatea este responsabilă pentru aproximativ 80% din cazurile de diabet zaharat de tip 2, pentru 35% din bolile de inimă şi pentru 55% din cazurile de hipertensiune arteriala în rândul adulţilor din Europa.

 

În România, mai mult de jumătate din populaţie se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Statisticile arată că o treime (34%) din populaţia României este supraponderală, iar aproximativ un sfert (20%) suferă deja de obezitate. Ultima statistică ne plasează pe locul III în Europa, cu 50% din populaţie persoane supraponderale şi 25% obeze.

 

Ieşenii care doresc să participe sunt aşteptaţi joi, 22 mai, la ora 1545, în faţa Palatului Culturii. Startul se va da la ora 16. Primii trei participanţi care vor ajunge la punctul final al traseului vor primi premii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inscrie-te si tu la concurs-quiz pentru iubitorii de literatura de la Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

„Practica azi pentru jobul de maine!” -proiect inedit, destinat studentilor de la Universitatea Tehnica (UTI) „Gheorghe Asachi” din Iasi, finantat din fonduri europene

Ultimele știri de la Eveniment