Atentie ieseni! I s-a desfacut contractul de munca pentru ca a intrat in garda in stare avansata de ebrietate. Este vorba despre medicul ginecolog Ioan Constantin Fatu

 

 

 

Reprezentanţii maternităţii ieşene susţin că au fost constrânşi să-i desfacă medicului ginecolog Ioan Constantin Fătu contractul de muncă după ce acesta a intrat în gardă în stare avansată de ebrietate, potrivit ziarulevenimentul.ro.

 

 

Incidentul s-a petrecut pe 28 septembrie 2013, când doctorul a fost depistat cu alcoolemie de 3,46 la mie.

 

„În data de 28 septembrie 2013 era o urgenţă la sală de operaţie şi au fost chemaţi alţi medici, pentru că era riscul să moară o mamă şi un copil. Au fost cel puţin 40 de medici, asistente, rezidenţi şi infirmiere care l-au văzut pe dr. Fătu în ce starea era. În urma acestui incident, mediului Fătu i s-a descoperit o alcoolemie de 3,46 la mie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon. Este incalificabil că în astfel de condiţii tot el dă în judecată spitalul”, a declarat Mircea Onofriescu, managerul Spitalului „Cuza Vodă” din Iaşi.

 

În replică, medicul susţine că i s-a desfăcut pe nedrept contractul de muncă, iar acest lucru va fi demonstrat în instanţă.

 

Deocamdată, judecătorii Tribunalului Iaşi nu au fixat încă un termen. Dosarul se află în faza preliminară prevăzută de noul Cod de procedură civilă, în care magistraţii verifică dacă acţiunea doctorului Fătu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi cer răspunsul spitalului la acţiunea sa.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Decizia instantei este definitiva. Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, fost director al FNI

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie soferi! Iata ce drumuri sunt inchise in urma avertizarilor cod galben si portocaliu

Ultimele știri de la Actualitate