Atentie ieseni! Iata cati bani a strans Primaria din taxa pentru parcari

 

 

 

Municipalitatea ieseana se pregateste sa concesioneze parcarile din oras. Cu toate acestea, afacerea parcarilor se dovedeste una foarte banoasa in continuare.

Anul trecut, Primaria a reusit sa scoata circa 13 miliarde de lei vechi din locurile de parcare, dar de anul acesta, in conditiile in care costurile de inchiriere a locurilor de parcare s-au dublat sau chiar triplat, afacerea ar putea sa depaseasca lejer valoarea de un milion de euro. Parcarile publice, care insumeaza circa 900 de locuri de parcare, mai precis cele de la Cinema Victoria, Hala Centala, de pe Ghica Voda, Agatha Barsescu, Mitocul Maicilor, Independentei, Piata Unirii, Anastasie Panu au adus un venit de 278.926 lei din inchirierea cu ora, dar si din abonamentele emise de Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat. In ceea ce priveste parcarile de resedinta, in 2013 au fost adjudecate prin licitatii 537 de locuri de parcare si inchiriate cu aviz 547 de locuri. Per total, din cele 4.464 de contracte de inchiriere a parcarilor de resedinta, veniturile au fost de 1.063.698 milioane lei. 

 

Tariful orar in parcarile cu plata, aplicabile potrivit noului regulament, este de 3 lei in zona 0, cel din zona I de 1,5 lei pe ora, iar in zona II de 0,75 de lei pe ora. In ceea ce priveste abonamentele pentru locatari, acestea se dubleaza fata de 2013, de la periferie spre zona centrala. Astfel, in zona II, pretul de la care se va putea licita pentru abonamentele pentru locatari ar urma sa ajunga la 20 de lei pe luna, la 40 de lei pe luna in zona I si la 80 de lei pe luna in zona 0.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

8 Martie, Ziua Internationala a Femeii! Vezi istoria acestei zile

URMĂTORUL ARTICOL

Relu Fenechiu si alti trei condamnati in dosarul Transformatorul au parte de tratament special in inchisoare! Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in