Atentie ieseni! Iata pe ce va cheltui municipalitatea aproape un milion de dolari!

 

 

 

Sefii din primarie se pregatesc de alocarea a circa un milion de dolari pentru continuarea lucrarilor de modernizare a aleilor dintre blocuri. Potrivit viceprimarului Mihai Chirica, lucrarile de acest gen vizeaza in actuala etapa aleile dintre blocuri din zona Alexandru, dar si stradute din zona Soselei Nationale.

Astfel, pentru modernizarea în acest an a trotuarelor si aleilor pietonale, este vizata o suprafata totala pavata de 25.000 mp, la care se adauga borduri mari în lungime totala de 12.500 m – pentru separarea suprafetelor pietonale de cele carosabile. In 2014 ar urma sa fie instalate si borduri mici în lungime totala de 12.500 m, pentru separarea suprafetelor pietonale de spatiile verzi si de alte constructii. Totodata, 500 de capace de camine vor trebui ridicate la noua cota a suprafetei pietonale. 

 

„Etapele principale ale lucrarilor de modernizare sunt desfacerea pavimentului, aducerea la cota a terenului, montarea bordurilor, a capacelor si a pavelelor, interventiile urmand sa aiba loc in urmatoarele 12 luni, bugetul alocat lucrarilor fiind de 3,2 milioane de lei cu tot cu TVA”, sustin reprezentantii primariei.

 

Totodata, sefii din Palatul Roznovanu intentioneaza sa aloce un buget de 1,2 miliarde de lei vechi pentru construirea a ceea ce va deveni, probabil, cea mai scumpa trecere de pietoni din istoria Iasului. Aceasta va fi semaforizata si va avea si refugiu pentru pietoni. „Trecerea va fi pe DN 28 in dreptul strazii Petru Culianu. Am finalizat proiectul. Presupune amenajarea intersectiei in vederea amenajarii unei treceri de pietoni, valoarea fiind de circa 120.000 de lei. Este o trecere cu refugiu, cu semaforizare. Poate fi usor asimilata cu o intersectie urbana. Trecerea este peste un drum european si presupune o abordare mai speciala”, a precizat viceprimarul Mihai Chirca.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primaria Iasi a dat in judecata pentru a doua oara RATP-ul, in decurs de mai putin de un an de zile. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

BRD – un nou plafon de garantare care va permite acordarea de credite Prima Casa. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate