Atentie ieseni! Incepe schimbarea la fata a Parcului Copou

 

 

 

Parcul Copou ar putea deveni noul teren de lucru al buldozerelor municipalitatii.

Alesii locali au anuntat, ieri, ca parcul ar trebui sa beneficieze de o infrumusetare, pentru care inca se cauta finantare. Aflat pe lista de investitii a municipalitatii pe anul in curs, proiectul de reamenajare a Parcului Copou se afla abia in stadiul de proiectare. Alesii locali au la dispozitie mai multe variante propuse de arhitecti, acestea urmand a fi puse in dezbatere publica, pentru a fi aleasa o solutie „de comun acord”. 

 

„Vrem sa punem în evidenta elementele arhitecturale mai deosebite ale acestui parc, fiind vorba despre Obeliscul cu lei. Intentionam multiplicarea numarului de statui pe zona junimistilor, dar si o reabordare a aspectului estetic al accesului în toaleta subterana din parc. Proiectul va presupune si modernizarea în totalitate a aleilor, prin refacerea lor dintr-o roca care sa dea noblete zonei respective. Exista din partea arhitectilor o varianta de ordonare a aleilor si una de transformare a aleii centrale prin înlocuirea vegetatiei cu o peluza, pentru a se vedea mai bine monumentul central, Obeliscul cu lei”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, lucrarile din Parcul Copou ar putea fi finantate in 2014 cu bani de la bugetul local, in cazul in care atragerea unei finantari europene nu va fi posibila.

 

Discutiile pe marginea acestui proiect ar urma sa fie purtate cel mai probabil la finele acestui an, in ultima sedinta de plen a Consiliului Local. Tot atunci ar urma sa fie adus in atentia alesilor locali si planul urbanistic zonal pentru Moara de Vant, zona in care municipalitatea intentioneaza realizarea unei zone de agrement axata pe sport, unde ar urma sa fie amenajate terenuri de sport, sa fie realizate un stadion si o sala polivalenta.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Revoltator! Iata cum un mare magazin din Iasi ii inseala pe ieseni

URMĂTORUL ARTICOL

Un grup de profesori si cercetatori din cadrul Facultatii de Mecanica, de la Universitatea Tehnica Gh. Asachi, ar putea contribui la proiectul european ELI-NP dedicat celui mai mare laser din lume

Ultimele știri de la Actualitate