deszapezire

Atentie ieseni! Judetul Iasi este amenintat de cod galben de ninsori abundente si viscol puternic

 

 

 

Judetul Iasi va intra din aceasta dimineata sub incidenta codului galben pentru ninsori abundente si viscol puternic. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru mai multe judete din tara, printre care si Iasul, dar si de cod portocaliu pentru judetele din sud si sud-estul Romaniei.

De astazi dimineata, de la ora 6.00, si pana maine seara la ora 23.00, se pot inregistra caderi masive de zapada, autoritatile iesene fiind deja in alerta. „În intervalul mentionat, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vântul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada”, se arata in informarea celor de la Administratia Nationala de Meteorologie. 

 

De altfel, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Iasi au fost convocati aseara la o videoconferinta cu structurile centrale pentru a nu fi luate din nou pe nepregatite si pentru a raporta masurile luate in cazul caderilor masive de zapada. Pe drumurile judetene s-a actionat cu 40 de utilaje, in timp ce pe sectoarele de drum national din Iasi s-a actionat cu 16 utilaje. „Astazi (ieri – n.r.) am scos pe traseu toate utilajele din dotare pentru a curata drumurile si pentru a ne pregati de codul galben anuntat de meteorologi. Am avut la strada freze, autogredere, sararite si incarcatoare, utilajele patruland pe toate drumurile principale din judet. Speram sa nu avem probleme deosebite nici in aceste zile”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Astazi, la Iasi se vor inregistra temperaturi cuprinse intre o minima de minus 15 grade Celsius si o maxima de minus 7 grade Celsius. Maine, vremea va fi ceva mai rece, temperatura aerului fiind cuprinsa intre o minima de -17 grade Celsius si o maxima de minus 13 grade Celsius. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vezi prognoza meteo pana pe 1 februarie 2014!

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, iata ce puteti pati daca nu va deszapeziti trotuarul

Ultimele știri de la Actualitate