Atentie ieseni! Municipalitatea a stabilit o lista cu 80 de strazi pe care, incepand de anul acesta, ar urma sa fie realizate o serie de parcari de cartier. Vezi detalii

 

 

 

Lipsa locurilor de parcare din Iasi si-a gasit o noua rezolvare pe hartie. Dupa ani de zile in care locurile de parcare  din Iasi au aparut doar ca urmare a investitiilor din domeniul privat, municipalitatea a stabilit o lista cu 80 de strazi pe care, incepand de anul acesta, ar urma sa fie realizate o serie de parcari de cartier. Alexandru, Dacia, Canta, Bulevardul Primaverii, Decebal sau Galata se numara printre zonele in care municipalitatea a anuntat ca vrea sa construiasca in acest an parcari. 

 

 

Acestea ar urma sa fie realizate in locul maidanelor insalubre sau al terenurilor de pe care au fost demolate o serie de garaje construite ilegal. Potrivit oficialilor de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale, campania vizand constructiile ridicate ilegal, inceputa in 2009, s-a concretizat pana in prezent prin demolarea a peste 2.000 de garaje. Inlocuirea acestora cu parcari deschise si continuarea actiunilor de demolare a garajelor existente au fost bugetate anul acesta de primarie cu aproximativ un milion de euro. Directia de investitii a primariei a inventariat 80 de amplasamente de pe care au fost demolate 995 de garaje, pe locul acestora urmand a fi realizate 1.459 de locuri de parcare.

 

„In medie, la doua garaje demolate se pot obtine trei locuri de parcare. Depinde de configuratia zonei, daca se poate sau nu extinde”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. 

Un top 5 al zonelor in care se vor amenaja noile locuri de parcare este inceput de zona Sos. Nationala – Piata -A.C.B. – Tigarete, unde ar urma sa fie amenajate 214 locruri de parcare. In zona Rond Dacia ar urma sa fie amenajate alte 110 locuri de parcare. Pe B-dul Alexandru cel Bun nr. 42 -46, 56-58 bl. G1-G4 , 25-35/Aleea Basarabi ar urma sa fie realizate 105 locuri de parcare. Alte 56 de locuri ar urma sa fie amenajate pe Aurel Vlaicu, 40 pe B-dul Primaverii si Decebal, 39 pe Aleea Mircea cel Batran, 38 pe Hatman Sendrea si 33 pe Calea Galata.

Parcarile etajate, uitate

 

In ultimul deceniu, municipalitatea nu a reusit sa duca la bun sfarsit, pe cont propriu, niciun proiect de amenajare a unor noi parcari. Pe rand, prin fata cetatenilor au fost plimbate proiecte care mai de care mai salvatoare. Toate s-au oprit insa la stadiul de declaratii. Parcarea de pe maidanul din spatele Hotel Europa, despre care ani la rand s-a spus ca va fi realizata in scurt timp, a fost abandonata din cauza revendicarilor terenului de catre fostii proprietari. Parcarile subterane de pe Musatini si Tabacului s-au oprit de ani de zile la stadiul de studii tehnice. Alte proiecte ingropate de primarie sunt cele care vizau infiintarea de parcari sub Piata Independentei si pe Agatha Barsescu, chiar in spatele Palatului Roznovanu. In acest moment, planurile primariei includ un proiect extrem de controversat, realizarea unei parcari subterane cu cateva sute de locuri sub parcul de la Teatrul National.

 

bzi.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inchisoare pe viata pentru cel mai sadic pedofil din Iasi! Vezi detalii cutremuratoare

URMĂTORUL ARTICOL

Consiliul Judetean Iasi va ridica un parc industrial in Letcani! Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate