Atentie ieseni! Municipalitatea ieseana a eliberat in luna februarie 85 de autorizatii de construire

 

 

 

Municipalitatea ieseana a eliberat in luna februarie 85 de autorizatii de construire. Cele mai multe dintre ele vizeaza realizarea bransamentelor la retelele de utilitati.

Doua autorizatii au fost emise pentru mai multe benzinarii, una dintre acestea, situata pe strada Ion Creanga, fiind detinuta de SC OMV PETROM MARKETING SRL. La o alta benzinarie detinuta de Lukoil, cea de pe strada Morilor, ar urma sa fie instalata o statie GPL. „O alta autorizatie a fost data pentru Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, de pe strada Anastasie Panu, acolo unde se va construi un grup sanitar si un spatiu de depozitare (accesorii biserica – n.r.) subteran, dar si un lumanarar”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.

Reprezentantii municipalitatii au emis in februarie si o autorizatie pentru derularea celei de-a doua etape in cadrul proiectului ce vizeaza reabilitarea Manastirii Golia. Este vorba despre etapa ce vizeaza conservarea, restaurarea si punerea in valoare a picturii murale interioare a bisericii din cadrul ansamblului monument istoric, reabilitarea grupului sanitar din Targu Cucu, realizarea instalatiei de iluminat arhitectural din exteriorul cladirii, dar si a mobilierului urban.

 

O alta autorizatie a fost eliberata pentru consolidarea si restaurarea fatadei Catedralei Vechi Sf. Gheorghe Iasi, monument istoric, in timp ce alte doua autorizatii permit continuarea lucrarilor de reabilitare la cladirea Filarmonicii de Stat Moldova si consolidarea si reabilitarea imobilului in care functioneaza Unitatea de Primire Urgente (UPU) SMURD, pavilionul D, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un accident s-a produs astazi (5.03.2014) in Bucium, Iasi! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Iata ce boli poate provoca laptele netratat termic

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in