Atentie ieseni! S-a incheiat ancheta in cazul accidentului de tramvai din zona Arcu, Iasi! Vezi detalii

 

 

 

Municipalitatea ascunde deocamdata concluziile raportului de ancheta in cazul accidentului tramvaielor de pe strada Arcu, cand un mijloc de transport al RATP a ramas fara frane si a luat-o la vale. Initial, viceprimarul Mihai Chirica dadea de inteles ca vatmanul nu ar fi, de fapt, atat de vinovat pe cat era el scos de primarul Gheorghe Nichita, in primele reactii de dupa incident.

 

 

„Nu am primit raspunsul final al comisiei. Am vazut raportul preliminar. Sunt motive combinate in ceea ce priveste aceasta ancheta. Vom emite un comunicat de presa si noi, dupa finalizarea raportului. De principiu, nu poate cadea vina doar pe vatman sau pe seful de sectie sau a revizorului tehnic. A fost, din punctul nostru de vedere, al primariei municipiului, din discutiile avute si cu domnul primar, o vina adunata de la mai multe compartimente, inclusiv de la cei care se ocupa de siguranta circulatiei si de cei care fac instructajul”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. 

 

Ieri insa, la aproape doua saptamani de la acest anunt, s-a pus batista pe tambal. „Ce a tinut de municipalitate in realizarea raportului de ancheta a fost realizat in mare parte. Asteptam raspunsul anchetei procurorilor de la Parchet, cu privire la dispunerea inceperii sau neinceperii urmaririi penale. 

 

Cele doua tramvaie, care s-au izbit pe strada Arcu, nu reprezinta o noutate la Iasi. In urma cu doi ani, un om a murit si altul a ramas paralizat, pentru ca un tramvai fara sisteme de franare s-a izbit de masinile care asteptau la semafor langa Biblioteca Mihai Eminescu. Achizitiile de autobuze second hand, dar si utilizarea unor tramvaie donate de nemti sau austrieci – care in Occident ar fi piese de muzeu – ar fi, de fapt, cauza accidentelor tot mai dese.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Totul despre avocado! Noua beneficii despre super-aliment

URMĂTORUL ARTICOL

Judetul Iasi a implementat un proiect de succes pentru dezvoltarea unui sistem educational si modern. Este vorba despre produsul intitulat „Catalog electronic”, introdus acum patru ani in premiera la Iasi

Ultimele știri de la Actualitate