ULTIMĂ ORĂ:

Atentie ieseni! Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi va demara o campanie de informare a populatiei privind efectele consumului de alcool. Campania este intitulata „Alcoolul ucide! Vino la medic!”

Atentie ieseni! Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi va demara o campanie de informare a populatiei privind efectele consumului de alcool. Campania este intitulata „Alcoolul ucide! Vino la medic!”
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

 

 

Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi va demara o campanie de informare a populatiei privind efectele consumului de alcool. Campania intitulata „Alcoolul ucide! Vino la medic!” este prima din seria de proiecte de informare a populatiei pe care intentioneaza sa le organizeze unitatea medicala. 

 

Familiile iesenilor care au probleme cu alcoolul vor avea la dispozitie o linie telefonica speciala unde vor putea cere ajutor. Campania de informare se va desfasura de catre specialisti in psihiatrie sau psihologie din cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola, Centrul de Recuperare ACAR, preotul bisericii din curtea unitatii medicale si reprezentanti ai Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi. 

 

„Acest proiect isi propune sa previna consumul de alcool în rândul populatiei prin informarea, educarea si constientizarea acestora, referitor la efectele medicale si psiho-sociale generate de consumul de alcool. Specialistii reuniti în acest proiect vor veni în sprijinul familiilor care au membri dependenti de alcool. Zona Moldovei este recunoscuta privind incidenta crescuta consumului de alcool, iar fenomenul este vizibil în special în serviciile de urgente ale spitalelor din aceasta regiune. Statisticile înregistrate în spitale reprezinta însa numai vârful piramidei. Cele mai multe cazuri nu ajung niciodata la un specialist, devenind o povara, în special pentru familii, înregistrându-se adevarate drame. Din pacate, în ultima vreme, astfel de situatii sunt prezentate tot mai frecvent în fata opiniei publice”, a declarat dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi.