tren

Atentie! Incepand de duminica, 15 decembrie, intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2013 – 2014

 

 

 

Incepand de duminica, 15 decembrie, intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2013 – 2014, care va fi valabil pana la data de 13 decembrie 2014.

Potrivit unui anunt facut de CFR Calatori, in anul urmator vor fi puse la dispozitia calatorilor 1.169 trenuri, din care 247 sunt InterRegio si 922 sunt Regio.

 

Comparativ cu 2013, anul urmator toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu exceptia a trei perechi de trenuri de pe ruta Bucuresti Nord – Ploiesti. In plus, de la 1 februarie, vor fi introduse cate o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucuresti Nord – Constanta, Galati – Constanta si Drobeta Turnu Severin – Timisoara Nord. Totodata, se va relua legatura Bucuresti Nord – Cluj Napoca prin Simeria cu trenurile IR 1823/1824. Trenurile IR 1621/1622 vor conecta Bucuresti Nord de Timisoara prin Arad.

 

In 2014, pasagerii vor avea la dispozitie trenuri internationale zilnice directe din Bucuresti Nord catre Viena, cu preturi de la 39 Euro pe sens, Budapesta de la 29 Euro pe sens, Sofia, Istanbul, Chisinau. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca. Din Timisoara, pasagerii pot calatori zilnic catre Belgrad cu numai 14 Euro.

 

„Mentionam faptul ca, in anul 2014, vor continua lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea ca efect direct diminuarea semnificativa a fiabilitatii serviciului oferit ca urmare a scaderii capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari). Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie”, precizeaza reprezentantii companiei feroviare.

 

In ceea ce priveste traficul intern, CFR Calatori va asigura si in 2014 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. In plus, se va mentine mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta. Este vorba despre trenurile care circula pe rutele Bucuresti Nord – Pitesti – Craiova prin Rosiori Nord,  Bucuresti Nord – Ploiesti si  Constanta – Mangalia (in sezonul estival). In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei sau Vatra Dornei, numarul trenurilor va fi stabilit in functie de sezon si de trafic.

 

De precizat ca toti calatorii vor avea posibilitatea de a achiztiona brosura „Mersul Trenurilor” din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 13 lei, informatii despre circulatia trenurilor fiind disponibile si pe site-ul oficial al companiei la adresa www.cfrcalatori.ro.

 

Pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete din aceasta perioada, CFR Calatori recomanda achizitionarea din timp a biletelor de tren. In plus, pentru cumpararea in avans  a legitimatiilor de calatorie se acorda reduceri intre 10% si 25%. De asemenea, se pot alege si alte variante tarifare care acorda reduceri la transport prin ofertele  comerciale.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

VIDEO Sute de oameni au participat la mitingul de protest organizat de Partidul Miscarea Populara, in Piata Victoriei, nemultumiti de modificarile la Codul Penal. Printre protestatari au fost si consilierii presedintelui Traian Basescu

URMĂTORUL ARTICOL

Duminica, 15 decembrie, „Juvenes Ecclesiae”, corul de tineri al catedralei romano-catolice din Iasi va sustine traditionalul concert de colinde in catedrala romano-catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”

Ultimele știri de la Actualitate