Atentie! Invata sa recunosti corect simptomele afectiunilor renale

 

 

 

In fiecare zi rinichii filtreaza 200 de litri de sange, inlaturand in acest proces, doi litri de toxine, deseuri si apa.

Deseurile si apa sunt eliminate sub forma de urina si prin acest proces, rinichii regleaza nivelul de lichide din corp. Rinichii elibereaza, de asemenea, hormoni care regleaza tensiunea arteriala, produc celule rosii si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

 

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta situatie care conduce la decesul pacientului.

 

 

Simptomele bolilor de rinichi:

 

Durere

 

Unul dintre primele semne ale afectiunilor renale este durerea de spate.

 

in cazul persoanelor care dorm doar pe o singura parte, durearea apare doar in zona respectiva. Dar, in cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va aparea  in ambele parti.

 

Eruptii cutanate, prurit

 

Rinichii ajuta la eliminarea deseurilor din sange, iar atunci cand nu functioneaza corect, deseurile si toxinele se acumuleaza in sange si provoaca eruptii cutanate, mancarime severa si uscarea pielii.

 

Modificari ale functiei urinare

 

• Puteti incepe sa va treziti mai des in timpul noaptii pentru a urina

 

• Puteti urina mai des sau in cantitati mai mari decat de obicei

 

• Puteti urina mai frecvent sau in cantitati mai mici decat de obicei cu urina inchisa la culoare

 

• Este posibil sa simti o presiune sau dificultate la urinare

 

• Urina poate contine sange

 

inflamarea diferitelor parti ale corpului

 

Rinichii elimina deseurile si lichidele suplimentare din organism astfel incat atunci cand acestia nu functioneaza corespunzator si sunt in imposibilitatea de a indeplini aceasta functie fluidele se acumuleaza in organism. Acest lucru cauzeaz, de multe ori, umflarea fetei, mainilor, picioarelor sau gleznelor.

 

Oboseala si slabiciune

 

Rinichii produc un hormon numit eritropoietina, care ajuta la formarea celulele rosii din sange care transporta oxigenul. Cand aveti o boala de rinichi scade nivelurile acestui hormon determinand scaderea numarului de globule rosii din sange.

 

 doctorulzilei.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Afla ce s-a intamplat pe 14 martie de-a lungul timpului

URMĂTORUL ARTICOL

Incredibil! Extractele de alge ar putea fi solutia pentru o dieta sanatoasa

Ultimele știri de la Sanatate