Atentie! Lucrarile de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni sunt avansate si vor fi incheiate pana la 15 aprilie

 

 

 

Lucrarile de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni sunt avansate si vor fi incheiate pana la 15 aprilie, vicepremierul Liviu Dragnea venind la Chisinau cu „ordinul de plata”, in valoare de 1.2 milioane euro, reprezentand contributia romaneasca pe teritoriul Moldovei, a afirmat premierul Victor Ponta.

 

 

„Evident ca ne-am tinut de cuvant si nu am venit cu mana goala, ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea a venit cu ordinul de plata pentru contributia Romaniei la ce s-a lucrat deja in partea Republicii Moldova”, a spus Ponta, la Chisinau, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca. El a explicat intarzierile in finalizarea lucrarii prin faptul ca trebuie respectate procedurile europene in domeniu, care nu sunt cele mai rapide.

 

Vicepremierul roman Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale, si vicepremierul moldovean, Valeriu Lazar, ministru al Economiei, au semnat, in noiembrie, contractul de finantare pentru gazoductul Iasi-Ungheni. Contractul de finantare, in valoare de 5.289 milioane de Euro, a fost incheiat intre MDRAP si Ministerul Economiei din Republica Moldova si are la baza Acordul incheiat intre guvernele roman si moldovean in 2010 privind implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de Euro acordat Republicii Moldova de Romania. Dragnea a precizat ca este vorba de 10.5 km de gazoduct pe teritoriul R. Moldova, iar in partea de sud, traversare a raului Prut de 134 de metri, potrivit Mediafax.ro.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! O serie de schimbari vor aparea in ceea ce priveste circulatia mijloacelor de transport in comun din Iasi. Vezi detali despre modificari

URMĂTORUL ARTICOL

Cladirea Spitalului de Neurochirurgie din Iasi ar urma sa intre in reparatii capitale in perioada urmatoare

Ultimele știri de la Economic