Atentie! Mai multe modificari vor fi aduse reglementarilor privind circulatia rutiera in Iasi

 

 

 

Comisia de Circulatie a municipiului Iasi, intrunita ieri la Palatul Roznovanu, a aprobat o serie de modificari ce vor fi aduse reglementarilor privind circulatia rutiera in oras.

 

Astfel, in zona Liceului Octav Bancila, pe strazile Balcescu si Stroescu, au aparut doua noi treceri de pietoni, de o parte si de alta a liceului. Totodata, comisia din care fac parte oficiali ai municipalitatii, dar si ai Politiei Rutiere, au aprobat introducerea unui dublu sens de circulatie pe strada Cismeaua Pacurari, pe tronsonul dintre Strada Arcu si strada Pacurari.

 

In zona au mai aparut o serie de modificari si in ceea ce priveste transportul public de calatori. Astfel, a fost infiintata o noua statie in care vor opri mijloacele de transport public, pe strada Arcu.

 

„Noua statie este amplasata vis-a-vis de fosta sala de sport Vointa si asta pentru ca, intre Billa si Piata Unirii nu exista o statie pentru mijloacele de transport in comun, lucru care a fost corectat cu aceasta ocazie. Comisia a mai decis si mutarea a doua statii in care opreau mijloacele de transport public judetean, respectiv cele de pe bulevardul Nicolae Iorga. Vorbim de statia de langa Hotel Onest din Nicolina, de fapt ambele statii din zona, acestea urmand a fi mutate in spate, pe strada Mitropolit Varlaam. Mijloacele de transport care opreau in zona obstructionau circulatia pe bulevardul unde deja este in lucru un santier”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

 

In ceea ce priveste semaforizarea, in oras se pregatesc doua schimbari. Astfel, in Fundatie deja s-au instalat semafoarele care vor gestiona traficul dupa finalizarea, cel putin partiala, a lucrarilor din zona pasajului Mihai Eminescu, iar iesirea de la Palas spre  Sfantul Lazar, de la intersectia cu strada Smardan va fi semnalizata, incepand de saptamana aceasta, cu un indicator de „Obligatoriu la Dreapta”, vizibilitatea pentru cei care faceau stanga fiind, practic, inexistenta.

 

„Aceasta intersectie intentionam chiar sa o semaforizam, fiind inclusa in proiectul de management al traficului, pe care l-am demarat deja”, spune viceprimarul Mihai Chirica.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Panica printre ieseni! Spitalul Municipal de Urgenta Pascani a avut patru pacienti care au cazut victima bacteriei Clostridium, un germen care se dovedeste de cele mai multe ori a fi letal

URMĂTORUL ARTICOL

Panica printre ieseni! Zeci de mii de ieseni asteapta venirea iernii cu caloriferele reci

Ultimele știri de la Actualitate