kaufland_amendat

Atentie! Mai multe supermarketuri Kaufland din Moldova au fost amendate dupa ce comisarii de la Protectia Consumatorului au gasit nereguli la produse din carne de pui

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat Kaufland România cu 17.000 lei după ce au găsit în mai multe supermarketuri din zona Moldovei deficienţe la un produs din carne de pui. Deficienţele au fost constatate în cadrul unei acţiuni desfăşurată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului în perioada 29 iulie – 14 august, la cererea Autorităţii Naţionale. „O situaţie deosebită s-a întâlnit în cazul supermarketului Kaufland, fiind constatate abateri similare în mai multe judeţe de pe raza de competenţă a Comisariatului, respectiv cantităţi semnificative de carne de pasăre purtând urme de arsuri de congelare, cauzate de ambalaje necorespunzătoare sau deteriorate, deficienţă de natură să modifice proprietăţile produselor”, a declarat Marian Grigoraş, comisar şef al CRPC Nord-Est. Astfel, la unul din punctele de lucru din Iaşi au fost găsite 112 kg de carne de pasăre cu această neconformitate, la Vaslui a fost identificată la comercializare cantitatea de 48 de kg, la Bacău 142 kg, la Piatra Neamţ 32 kg, iar la punctul de lucru din Roman 51 kg. „Abaterile constatate au fost sancţionate, în fiecare caz, fiind aplicate 4 amenzi contravenţionale în cuantum total de 17.000 lei”, a completat Marian Grigoraş. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Kaufland nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere pe această temă. În total, comisarii din toate judeţele menţionate au efectuat 269 de controale, dintre care 144 la unităţi de comercializare şi 125 la unităţi de alimentaţie publică, respectiv unităţi fast-food, restaurante, pizzerii sau terase. În urma controalelor au fost aplicate 127 de amenzi în valoare totală de 189.600 lei, precum şi 125 de avertismente. Printre deficienţele constatate au fost comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu înscrierea incompletă a acestora, lipsa elementelor de identificare şi caracterizare a alimentelor utilizate la prepararea mâncărurilor/băuturilor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, lipsa informării cu privire la preţurile de vânzare sau lipsa traducerii în limba română a elementelor de identificare. Comisarii au dat asigurări că în perioada următoare vor continua acţiunile de control pentru supravegherea pieţei produselor alimentare şi a unităţilor de alimentaţie publică.
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat Kaufland România cu 17.000 lei după ce au găsit în mai multe supermarketuri din zona Moldovei deficienţe la un produs din carne de pui. 

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat Kaufland România cu 17.000 lei după ce au găsit în mai multe supermarketuri din zona Moldovei deficienţe la un produs din carne de pui. 

Deficienţele au fost constatate în cadrul unei acţiuni desfăşurată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului în perioada 29 iulie – 14 august, la cererea Autorităţii Naţionale. „O situaţie deosebită s-a întâlnit în cazul supermarketului Kaufland, fiind constatate abateri similare în mai multe judeţe de pe raza de competenţă a Comisariatului, respectiv cantităţi semnificative de carne de pasăre purtând urme de arsuri de congelare, cauzate de ambalaje necorespunzătoare sau deteriorate, deficienţă de natură să modifice proprietăţile produselor”, a declarat Marian Grigoraş, comisar şef al CRPC Nord-Est. Astfel, la unul din punctele de lucru din Iaşi au fost găsite 112 kg de carne de pasăre cu această neconformitate, la Vaslui a fost identificată la comercializare cantitatea de 48 de kg, la Bacău 142 kg, la Piatra Neamţ 32 kg, iar la punctul de lucru din Roman 51 kg. „Abaterile constatate au fost sancţionate, în fiecare caz, fiind aplicate 4 amenzi contravenţionale în cuantum total de 17.000 lei”, a completat Marian Grigoraş. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Kaufland nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere pe această temă. În total, comisarii din toate judeţele menţionate au efectuat 269 de controale, dintre care 144 la unităţi de comercializare şi 125 la unităţi de alimentaţie publică, respectiv unităţi fast-food, restaurante, pizzerii sau terase. În urma controalelor au fost aplicate 127 de amenzi în valoare totală de 189.600 lei, precum şi 125 de avertismente. Printre deficienţele constatate au fost comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu înscrierea incompletă a acestora, lipsa elementelor de identificare şi caracterizare a alimentelor utilizate la prepararea mâncărurilor/băuturilor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, lipsa informării cu privire la preţurile de vânzare sau lipsa traducerii în limba română a elementelor de identificare. Comisarii au dat asigurări că în perioada următoare vor continua acţiunile de control pentru supravegherea pieţei produselor alimentare şi a unităţilor de alimentaţie publică.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trupul lui Vasile Ciomos, seful Asociatiei Apele Romane, este cautat de aproape o saptamana in Lacul Tarnita

URMĂTORUL ARTICOL

Pregatirile pentru show-ul pe care Roger Waters il va sustine pe 28 august, in Bucuresti, vor debuta marti seara, Piata Constitutiei urmand sa fie inchisa incepand cu ora 20.00

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in