elevi

Atentie! Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, cere ca parintii care nu isi inscriu copiii in clasa a IX-a sa fie amendati

In momentul de faţă, în România, nu mai puţin de 8 la sută dintre elevii care au terminat clasa a 8-a nu au fost înscrişi la liceu, în condiţiile în care învăţământul este obligatoriu până în clasa a X-a.

In momentul de faţă, în România, nu mai puţin de 8 la sută dintre elevii care au terminat clasa a 8-a nu au fost înscrişi la liceu, în condiţiile în care învăţământul este obligatoriu până în clasa a X-a.

Potrivit România TV, ministrul Remus Pricopie a cerut vineri ca părinţii care nu îşi înscriu copiii la liceu să fie amendaţi şi, de asemenea, el a vorbit despre o nouă modalitate da calcul a mediei finale cu care elevii vor intra la liceu. „Avem 8 la sută copii neînscrişi în clasa a 9-a şi am cerut inspectorilor să identifice fiecare caz în parte. Să se solicite părinţilor înscrierea copiilor în învăţământul obligatoriu. Dacă nu vor face asta aplicăm legea, amendăm părinţii”, a spus ministrul Pricopie.

Pe de altă parte, începând cu anul şcolar 2013/2014 nota obţinută de elevi la testele naţionale va conta în proporţie de 75 la sută la admiterea la liceu. Media generală pe clasele V-VIII va conta în proporţie de de 25 la sută.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit despre paza oferită de firmele private în şcoli şi de rezilierea acestor contracte, astfel încât paza să fie asigurată Jandarmerie şi Poliţia Locală.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un grav accident de circulatie a avut loc astazi (07.09.2013) pe soseaua de ocolire a Timisoarei. O masina a ajuns sub camion din cauza vitezei, iar pompierii au salvat trei victime din fiarele contorsionate

URMĂTORUL ARTICOL

O noua taxa pe care romanii o platesc deja, deumita componenta de piata concurentiala, creste factura la electricitate 0,5% pe luna

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in