pensionari

Atentie! Pensionarii rau-platnici ar putea fi executati de casele de ajutor reciproc

Pensionarii rau-platnici ar putea fi executati de casele de ajutor reciproc, dupa ce Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a pus in dezbatere publica un proiect de Lege in acest sens.

 

Astfel, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici. Casele teritoriale de pensii ar putea infiinta popriri asupra veniturilor din pensii, potrivit Realitatea.

Proiectul de lege pus in dezbatere de Ministerul Muncii propune modificarea articolului 14 din Legea 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor.

Casele de ajutor ar avea astfel posibilitatea de a emite titluri executorii pentru recuperarea imprumuturilor acordate unor pensionari rau-platnici, iar casele teritoriale de pensii, pe baza titlului executoriu, ar putea infiinta popriri asupra veniturilor din pensii, pana la lichidarea debitului.

Initiatorii documentului spun ca acest proiect va eficientiza procesul de recuperare a debitelor pensionarilor care au luat imprumuturi de la casele de ajutor reciproc.

Proiectul va fi in dezbatere publica pana pe data de 23 octombrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tragedie in statia tramvaiului 41 din zona pietei bucurestene Crangasi! Un politist a fost injunghiat sambata (19.10.2013) de un barbat

URMĂTORUL ARTICOL

Iesenii continua protestele pentru salvarea zonei Rosia Montana si interzicerea mineritului cu cianuri! Duminica (20.10.2013) vor avea loc noi proteste in Piata Unirii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in