Atentie! Persoanele care mananca seminte in parc si arunca cojile pe jos risca amenzi intre 200 si 500 de lei daca sunt surprinsi de politistii locali

 

 

 

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

 

 

În acest sens, aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 de lei la 500 de lei.

 

De la începutul anului 2014, numai Poliţia Locală a sectorului 6 a aplicat 1057 de sancţiuni în valoare de 147.310 lei bucureştenilor care nu păstrează curăţenia pe domeniul public, potrivit informaţiilor oferite de Primăria Sectorului 6 către RomaniaTV.net.

 

Şi Poliţia Locală a sectorului 3 a aplicat în aproximativ 2 luni, 285 de sancţiuni în valoare de 33.140 de lei şi 62 de avertismente persoanelor fizice care au încălcat normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

 

Nici bucureştenii din sectorul 1 nu sunt scutiţi de amenzi.

 

„De la intrarea în vigoare a acestui act normativ (HCGMB nr. 120/2010) și până în prezent au fost aplicate 378 de amenzi în valoare de 73.150 lei pentru „spărgătorii de semințe” și alte persoane care aruncă sau depozitează deșeuri menajere în zonele trotuarelor, arterelor de circulație și a piețelor, dar cu preponderență în zona parcurilor și a locurilor de joacă pentru copii”, au declarat reprezentanţii primăriei pentru RomaniaTV.net.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Omul de afaceri din Vaslui, Emil Savin, regele asfaltului din Vaslui, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de omor! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Doi cetateni bulgari si-au pierdut viata in urma unui accident de circulatie care s-a produs vineri (30.05.2014) pe DN 7 in judetul Hunedoara

Ultimele știri de la Actualitate