Atentie! Prima Casa 2014, prin care iesenii vor putea achizitiona o locuinta la preturi convenabile, va aduce mai multe schimbari. Vezi detalii

 

 

 

Programul Prima Casa, lansat pe piata imobiliara din anul 2009, va continua si in acest an. Prima Casa 2014, prin care iesenii vor putea achizitiona o locuinta la preturi convenabile, va aduce mai multe schimbari. In acest an se vor utiliza si banii nefolositi anul trecut.

Astfel, cei care doresc sa achizitioneze o locuinta prin intermediul acestui program vor avea la dispozitie diferenta nealocata din plafonul anului 2013, adica aproximativ 22 milioane lei si 196 milioane lei pentru ANL-uri (Agentia Nationala pentru Locuinte), dar si suma alocata finantatorilor care au solicitat plafon, dar care nu a fost consumata integral pana la data de 31 decembrie 2013. Este vorba de aproximativ 158 milioane lei si 301 milioane lei pentru ANL. Anul trecut, suma pusa la dispozitia clientilor a fost de 1,2 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei au fost pentru locuintele ANL. De asemenea, o schimbare in cadrul programului din acest an este faptul ca numarul finantatorilor ar putea creste pe parcursul acestui an, in prezent fiind inscrise in program 16 banci. Iesenii au fost interesati de acest program si anul trecut. Acestia au cumparat peste 1.000 de locuinte prin Prima Casa, valoarea lor fiind de aproximativ 42 de milioane de euro. Anul trecut, majoritatea celor care nu au avut suficienti bani pentru a-si cumpara o locuinta si au putut obtine credit bancar prin acest program, au achizitionat apartamente cu doua sau trei camere, cu preturi cuprinse intre 60.000 si 70.000 de euro.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Noi directive UE! Bancile vor trebui sa negocieze dobanzile clientilor care cer conversia in lei a creditelor in valuta

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! S-au reluat lucrarile in zona Nicolina. Muncitorii sunt deja pe santier

Ultimele știri de la Actualitate