BCR și Garanti Bank sunt două dintre băncile care urmează să-și modifice grila de comisioane, în timp ce CEC Bank a scumpit operațiunile încă de luna trecută.
Garanti Bank își va modifica de la 1 iunie grila de comisioane bancare, iar o serie de operațiuni realizate gratuit vor fi taxate începând cu această dată.
Emiterea unui al doilea extras de cont va fi taxată cu 8 lei/extras. În prezent, serviciul este gratuit.
De asemenea, și transferurile în lei către clienții Garanti Bank efectuate prin Internet Banking vor fi taxate cu 1 leu/tranzacție față de zero lei în prezent.
Taxa de administrare a contului curent va crește de la 1,5 lei la 2,5 lei pe lună.
Și retragerea de numerar în lei din cont la ghișeu va fi mai scumpă de la 1 iunie, comisionul urmând să fie majorat de la 0,3%, la 0,5%.
Transferuri mai scumpe
Transferurile în lei către clienții Garanti Bank efectuate la ghișeu vor fi taxate cu 3 lei/ tranzacție față de 1 leu cât este în prezent, iar cele în valută cu 1,5 euro/tranzacție față de 0,5 euro.
Și remiterea la încasare a instrumentelor de debit precum cec-ul sau biletul la ordin, în lei, va fi mai scumpă cu 1 leu, comisionul urmând să crească de la 5 la 6 lei.
Și transferurile interbancare în valuta realizate prin Internet Banking vor fi mai scumpe, ele urmând să fie taxate cu 75 de lei față de 50 de lei.
Ce se modifică la BCR
BCR este o altă bancă ce va aplica o nouă grilă de comisioane, începând cu 27 aprilie. În noua grilă, se va renunţa la taxarea tranzacţiilor pe tranşe valorice, rezultând scumpiri pentru plăţile de valoare mai mică.
La plăţile intrabancare în lei banca renunţă la cele trei trepte de taxare, aplicând o singură linie de comisioane în funcţie de mediul prin care se face tranzacţia. Indiferent de sumă, comisionul pentru plăţile făcute prin phone banking şi internet banking se dublează la 3 lei/operaţiune, respectiv 2 lei.
În cazul plăţilor interbancare în lei rămân două trepte de taxare: pentru sumele de până la 50.000 de lei banca reţine 6 lei la ghişeu, respectiv 3 lei prin internet banking, în timp ce pentru sumele care depăşesc pragul menţionat tranzacţia la ghişeu costă 35 de lei sau tot 3 lei dacă este realizată prin internet.
În acelaşi timp, banca nu va mai taxa încasările intrabancare, în timp ce pentru încasările interbancare va reţine 4 lei pe operaţiune pentru tranzacţiile în lei (în loc de patru tranşe valorice în grila actuală).
Numerar mai scump
Retragerile de numerar se scumpesc de la 0,4% (minim 6 lei) la 0,5% (minim 8 lei). În cazul retragerilor de peste 50.000 de lei sau 10.000 de euro neprogramate cu 2 zile lucrătoare înainte banca va aplica în continuare un comision de 1% din suma retrasă.
În cazul cardurilor de debit, interogarea soldului la ATM va costa 0,2 lei indiferent de tipul cardului.
Plăţile de facturi cu numerar sunt descurajate printr-un comision de 4 lei pe operaţiune, clienţii fiind încurajaţi să folosească automatele bancare speciale unde plăţile sunt gratuite.
Comisioane mai mari și la CEC Bank
CEC Bank și-a modificat grila de comisioane la începutul lunii martie, după ce aceasta fusese schimbată în noiembrie 2012.
Tot din martie, comisionul de administrare a contului curent a crescut de la 2,5 la 9 lei pe lună.
Deschiderea contului curent, realizată gratuit până în martie, costă în prezent 15 lei.
Și serviciul internet banking este mai scump din martie față de toamna anului trecut.
Utilizatorii plătesc în prezent un abonament lunar de 10 lei față de 3 lei, iar costurile plăților interbancare au crescut de la 1 leu pentru cele mai mari de 500 de lei, la 2 lei, respectiv de la 2 la 4 lei pentru plățile mai mici sau egale cu 500 de lei.
BCR și Garanti Bank sunt două dintre băncile care urmează să-și modifice grila de comisioane, în timp ce CEC Bank a scumpit operațiunile încă de luna trecută.
BCR și Garanti Bank sunt două dintre băncile care urmează să-și modifice grila de comisioane, în timp ce CEC Bank a scumpit operațiunile încă de luna trecută.
Garanti Bank își va modifica de la 1 iunie grila de comisioane bancare, iar o serie de operațiuni realizate gratuit vor fi taxate începând cu această dată.Emiterea unui al doilea extras de cont va fi taxată cu 8 lei/extras. În prezent, serviciul este gratuit.De asemenea, și transferurile în lei către clienții Garanti Bank efectuate prin Internet Banking vor fi taxate cu 1 leu/tranzacție față de zero lei în prezent.Taxa de administrare a contului curent va crește de la 1,5 lei la 2,5 lei pe lună.Și retragerea de numerar în lei din cont la ghișeu va fi mai scumpă de la 1 iunie, comisionul urmând să fie majorat de la 0,3%, la 0,5%.Transferuri mai scumpeTransferurile în lei către clienții Garanti Bank efectuate la ghișeu vor fi taxate cu 3 lei/ tranzacție față de 1 leu cât este în prezent, iar cele în valută cu 1,5 euro/tranzacție față de 0,5 euro.
Și remiterea la încasare a instrumentelor de debit precum cec-ul sau biletul la ordin, în lei, va fi mai scumpă cu 1 leu, comisionul urmând să crească de la 5 la 6 lei.Și transferurile interbancare în valuta realizate prin Internet Banking vor fi mai scumpe, ele urmând să fie taxate cu 75 de lei față de 50 de lei.Ce se modifică la BCR BCR este o altă bancă ce va aplica o nouă grilă de comisioane, începând cu 27 aprilie. În noua grilă, se va renunţa la taxarea tranzacţiilor pe tranşe valorice, rezultând scumpiri pentru plăţile de valoare mai mică.La plăţile intrabancare în lei banca renunţă la cele trei trepte de taxare, aplicând o singură linie de comisioane în funcţie de mediul prin care se face tranzacţia. Indiferent de sumă, comisionul pentru plăţile făcute prin phone banking şi internet banking se dublează la 3 lei/operaţiune, respectiv 2 lei.În cazul plăţilor interbancare în lei rămân două trepte de taxare: pentru sumele de până la 50.000 de lei banca reţine 6 lei la ghişeu, respectiv 3 lei prin internet banking, în timp ce pentru sumele care depăşesc pragul menţionat tranzacţia la ghişeu costă 35 de lei sau tot 3 lei dacă este realizată prin internet.
În acelaşi timp, banca nu va mai taxa încasările intrabancare, în timp ce pentru încasările interbancare va reţine 4 lei pe operaţiune pentru tranzacţiile în lei (în loc de patru tranşe valorice în grila actuală).Numerar mai scumpRetragerile de numerar se scumpesc de la 0,4% (minim 6 lei) la 0,5% (minim 8 lei). În cazul retragerilor de peste 50.000 de lei sau 10.000 de euro neprogramate cu 2 zile lucrătoare înainte banca va aplica în continuare un comision de 1% din suma retrasă.În cazul cardurilor de debit, interogarea soldului la ATM va costa 0,2 lei indiferent de tipul cardului.Plăţile de facturi cu numerar sunt descurajate printr-un comision de 4 lei pe operaţiune, clienţii fiind încurajaţi să folosească automatele bancare speciale unde plăţile sunt gratuite.Comisioane mai mari și la CEC BankCEC Bank și-a modificat grila de comisioane la începutul lunii martie, după ce aceasta fusese schimbată în noiembrie 2012.
Tot din martie, comisionul de administrare a contului curent a crescut de la 2,5 la 9 lei pe lună.Deschiderea contului curent, realizată gratuit până în martie, costă în prezent 15 lei. Și serviciul internet banking este mai scump din martie față de toamna anului trecut.Utilizatorii plătesc în prezent un abonament lunar de 10 lei față de 3 lei, iar costurile plăților interbancare au crescut de la 1 leu pentru cele mai mari de 500 de lei, la 2 lei, respectiv de la 2 la 4 lei pentru plățile mai mici sau egale cu 500 de lei.