Atentie romani! Guvernul a decis eliminarea a 92 de taxe si tarife nefiscale. Modificarea va intra in vigoare de la 1 iulie 2014

 

 

 

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea unor acte normative privind taxele şi tarifele nefiscale prin care se realizează „o reducere de 12 taxe şi tarife, din care cinci prin eliminare şi şapte prin comasare”.

 

 

‘Actul normativ va contribui la reducerea birocraţiei şi a poverii fiscale, precum şi la simplificarea accesului la serviciile publice’, precizează sursa citată.

Guvernul a adoptat, totodată, o hotărâre pentru modificarea unor acte normative privind taxe şi tarife percepute pentru unele prestări de servicii, prin care se realizează ‘o reducere de 15 taxe/tarife, dintre care cinci prin eliminare şi 10 prin comasare’.

 

‘Acestea sunt taxe pentru care, în 2013, au fost realizate încasări sub 100.000 lei pentru o taxă’, potrivit aceleiaşi surse.

 

De asemenea, într-o informare prezentată în şedinţa de Guvern de către Ministerul Finanţelor Publice se arată că sunt vizate 27 de taxe şi tarife reglementate prin ordonanţa şi hotărârea amintite anterior, alte 65 urmând a fi eliminate sau comasate prin ordine ale miniştrilor sau decizii ale preşedinţilor de instituţii care gestionează aceste tarife.

 

Premierul Victor Ponta a declarat, în şedinţa de Guvern că, veştile bune primite pe zona economică – creşterea economică, creşterea ratingului şi a investiţiilor străine – permit emiterea de ordonanţe, hotărâri de guvern şi ordine de miniştri prin care 92 de taxe sunt eliminate sau comasate. „Nu e vorba de impact bugetar semnificativ, e vorba, de fapt, de birocraţie şi de modul în care ceream contribuabililor şi tuturor cetăţenilor sau firme să piardă foarte mult timp pentru a plăti nişte taxe extrem de mici, dar care îngreunau foarte mult activitatea de zi cu zi. 92 (de taxe – n.r). Sunt mulţumit, dar se mai poate, doamna ministru. Sunt convins că mai putem să defrişăm acest sistem fiscal îngrozitor construit în atâţia ani şi pe care nimeni nu a reuşit încă, până acum, să-l afecteze în mod serios”, a afirmat premierul în şedinţa de guvern.

 

Ponta şi-a exprimat convingerea că „până şi adversarii politici” vor „lăuda” Executivul că a eliminat 92 de taxe.

 

Citeşte şi Victor Ponta: Prin eliminarea a 70 de taxe, bugetul va pierde doar 2.000.000 lei

 

„Eu nu am aflat niciodată care au fost cele 30 de care vorbesc ei că le-am introdus, că nu există. Dar, cele 92 vă rog să le publicaţi, că acestea chiar există şi e important”, a mai spus premierul.

 

Guvernul a discutat în şedinţa de marţi eliminarea mai multor taxe fiscale şi parafiscale începând cu 1 iulie.

 

Executivul a mai avut pe ordinea de zi la şedinţa de marţi şi un proiect de hotărâre privind acordarea de către România a unor ajutoare umanitare externe de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Serbia şi pentru Bosnia şi Herţegovina, precum şi a asistenţei internaţionale.

 

Pe agenda şedinţei s-a mai aflat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură, începând cu anul 2007, şi pentru modificarea legii privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

 

Tot marţi, Executivul a luat în dezbatere un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Previziuni apocaliptice ale cuviosului Paisie Aghioritul „Turcia va disparea de pe harta”

URMĂTORUL ARTICOL

Anunt important pentru toti soferii din Romania! Se va intampla de la 1 iulie 2014

Ultimele știri de la Economic