Atentie romani! Salariile vor creste cu 50 de lei de la 1 iulie 2014

 

 

 

Salariul minim creste deja de la 1 iulie cu 50 de lei si ajunge la 900 de lei.

„In 2015 si 2016, intentionam cresterea cu 75 de lei in fiecare semestru, pentru a ajunge, in anul 2016, la 1.200 de lei, salariul minim”, a declarat Liviu Voinea, ministrul Bugetului.

 

De aceasta majorare salariala beneficiaza aproximativ 1,2 milioane de romani care lucreaza fie pe salariul minim, fie sub salariul minim, intrucat au contracte partiale de munca.

 

Pentru bugetarii cu salarii mici, lefurile vor creste anul viitor, asa cum au crescut anul acesta pentru profesorii debutanti si pentru medicii rezidenti. 

 

„Exista intr-adevar intentia de a aplica legea gradual. Am inceput sa o aplicam pentru medici si profesori. Vor incerca si pentru anumite categorii, cele cu salarii mai mici, sa ajunga mai repede la nivelul din legea salarizarii unitare”, a explicat Liviu Voinea.

 

Si pensiile ar putea creste, pe langa indexarea cu inflatia, de 4%. Dar nu pentru toata lumea. Anul viitor va fi adoptata legea pensiilor ocupationale, care, odata pusa in aplicare, va creste considerabil veniturile unor categorii de pensionari. 

 

„Este vorba de pensiile facultative, care nu ar costa bugetul, ci angajatorii care ar contribui pentru anumite sectoare de activitate. La astfel de pensii ar primi facilitati fiscale. Deci asta este conceptul. Este aplicat si in alte tari”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Guvernul a trimis deja un document Comisiei Europene, in care precizeaza ca doreste sa creasca veniturile pensionarilor si salariatilor cu venituri mici, pentru a stimula consumul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Prognoza meteo pentru 12 si 13 mai 2014! Iata cum va fi vremea in tara

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Prognoza meteo pentru saptamana 12-18 mai 2014!, Iasi

Ultimele știri de la Economic