Atentie! Romanii consuma carne dezosata mecanic fara sa stie la ce pericole se expun. Tari din Uniunea Europeana si Statele Unite o folosesc doar in conservele pentru pisici si caini

 

 

 

În ţările civilizate, carnea dezosată mecanic este folosită doar la conservele pentru animelele de companie. Cu toate astea, în România, acest tip de carne este folosită în prepararea mezelurilor, dar şi vândută ca atare, sub formă de carne tocată.

 

 

Produsele alimentare pe bază de carne dezosată mecanic conţin piele, tendoane şi chiar oase măcinate fin.

 

Potrivit obiectiv.info, acest tip de carne este considerat un subprodus care poate avea efecte nocive asupra sănătăţii.

 

În cantitate prea mare, carnea dezosată mecanic poate perturba echilibrul dintre calciu şi fosfor al organismului, deoarece are în compozitie un exces de fosfor.

 

În Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, carnea dezosată mecanic este folosită în cantităţi foarte reduse, de regulă de ordinul câtorva procente. În plus, este interzisă congelarea şi transportarea de la locul de producţie spre alte locuri.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un accident deosebit de grav s-a produs, luni dimineata (20.01.2014), pe DN 7, in judetul Arad. Un barbat si un copil au murit iar o femeie a fost grav ranita si a fost preluat de un elicopter SMURD

URMĂTORUL ARTICOL

Starea de sanatate a lui Gigi Becali s-a agravat, iar raportul medical precizeaza ca pacientul „necesita consult neurochirurgical”

Ultimele știri de la Actualitate