Atentie soferi! ANM a emis cod galben de ceata si vant pentru joi (6.03.2014 ) in mai multe judete. Circulatia a fost intrerupta pe mai multe drumuri iar patru curse aeriene au fost anulate

 

 

 

Cod Galben de ceata

 

Între orele 08:10 şi 14:00, local în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi 60 km/h.

 

Între orele 08:00 si 11:00, în zonele de campie din jud. Timis, inclusiv zona municipiului Timisoara, se va semnala ceaţă care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 m si izolat sub 50 m.

 

Din cauza ceţii, patru curse aeriene au fost anulate pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara.

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi dimineaţa, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

 

Având în vedere că în multe zone ale ţării sunt precipitații, predominant sub formă de ploaie sau de lapoviță, însoțite de vânt puternic, conducătorilor auto le este recomandat să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa, în mers, între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, iar în zonele cu ceaţă densă şi luminile specifice.

 

Joi, între orele 9:00 și 13:00, în județul Constanța, circulația va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat, pe următoarele rute ocolitoare:

 

pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) ;

pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) .

Conducătorii auto care intenționează să se deplaseze spre zona restricționată, sunt rugaţi să circule cu atenție sporită și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară instituită pe rutele ocolitoare.

 

Din cauza unor accidente tehnice care au generat uzuri ale suprafeței carosabile sau ale platformei drumului, există două tronsoane ale unor căi rutiere de importanță națională pe care sunt instituite restricții temoprare de circulație:

 

DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:

 

pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romania – Argentina 0-0! Nationalele de fotbal ale Romaniei si Argentinei au terminat la egalitate, 0-0, intr-un meci amical de lux desfasurat miercuri seara pe Arena Nationala din Bucuresti

URMĂTORUL ARTICOL

Rabla 2014! Programul RABLA pe 2014 ar putea aduce unele noutati. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate