Atentie soferi! Anul acesta se vor deschide mai multe santiere in Iasi. Proiectul isi propune sa fluidizeze circulatia

 

 

 

Proiectul de management al traficului din municipiu va presupune in acest an deschiderea mai multor santiere. Proiectul isi propune sa fluidizeze circulatia, sa reduca timpul de stationare in intersectii sau sa creasca viteza de circulatie.

Un centru de comanda ar urma sa coordoneze peste 1.200 de semafoare în functie de evolutia traficului, prin acest proiect european urmand sa fie semaforizate 90 de intersectii si treceri de pietoni cu echipamente automate de dirijare a circulatiei si detectori de vehicule. Potrivit municipalitatii, lucrarile incepute cu intarziere, abia anul trecut, sunt realizate in proportie de aproape un sfert. 

 

„Va fi instalat un sistem de comunicatii între interesectii, vor fi montate 59 de camere video si 72 de automate de dirijare a circulatiei. Anul trecut, au început lucrarile de instalare a retelei de fibra optica pe o lungime de 3,5 km si a fost realizata partial infrastructura pentru stâlpii de semaforizare. Valoarea investitiei e de 91 milioane lei, cu termen de finalizare ianuarie 2015, stadiul de realizare fiind de pestre 22 la suta in acest moment. Concret, pana in prezent au fost instalati o parte din stalpii pentru semafoare in intersectii cum ar fi Podu Ros, in zona Cantemir sau Nicolina. Pe zonele strazilor prinse pe proiecte europene, canivourile pentru fibra optica sunt realizate. In alte parti, cum ar fi pe Soseaua Nationala, vor fi executate sapaturi pentru a trece fibra optica in subteran”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! ASTRA Asigurari nu va putea sa isi onoreze obligatiile de plata in cazul producerii unui eveniment de risc major

URMĂTORUL ARTICOL

Scandal de proportii intre locatarii unui bloc din Tatarasi, acolo unde Cosmote si Vodafone au instalat mai multe antene de emisie-receptie. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate