amenzi

Atentie soferi! Comisia MAI ia in discutie posibilitatea de a nuanta pedepsele dure anuntate initial pentru abaterile grave ale soferilor

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat că ia în calcul reducerea amenzilor propuse iniţial, însă spune că pedepsele pentru abaterile grave vor rămâne dure.

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat că ia în calcul reducerea amenzilor propuse iniţial, însă spune că pedepsele pentru abaterile grave vor rămâne dure.

„Sunt luate în discuţie solicitări privind gradualitatea în aplicarea sancţiunilor, în funcţie de gravitatea lor, şi în funcţie de perseverenţa în a greşi, în cazul recidiviştilor. Se mai cere un echilibru între cuantumurile amenzilor. În acest moment, este un document în lucru, nu se poate spune că s-a decis aşa ceva. Comisia s-a întrunit şi discută pe măsură ce vin opiniile cetăţenilor şi ale instituţiilor, astfel ca documentul final să fie unul echilibrat şi eficient”, a declarat pentru gandul.info comisarul şef Costin Tătuc, directorul adjunct al Poliţiei Rutiere.

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat că ia în calcul reducerea amenzilor propuse iniţial, însă spune că pedepsele pentru abaterile grave vor rămâne dure. „Amenzile sunt într-adevăr prea mari, iar anumite fapte ce nu pot fi probate în faţa instanţei e greu să le sancţionezi direct prin lege. Prin urmare, ne vom revizui punctul de vedere, dar fapte precum conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei, trecerea peste calea ferată, conducerea fără permis, toate aceste fapte vor rămâne foarte grav sancţionabile inclusiv cu amenzi. Proiectul va suferi modificări”, a declarat Radu Stroe.

Documentul de modificare a Codului Rutier a fost pus în dezbatere publică pe 11 septembrie, pentru o perioadă de 10 zile, urmând ca apoi să primească avizele ministerelor.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dezvaluiri incredibile despre barbatul care a violat o jurnalista in Capitala: el a iesit din inchisoare acum o luna dupa ce a stat inchis opt ani tot pentru viol. Culmea, a fost eliberat inainte de termen, pentru buna purtare

URMĂTORUL ARTICOL

Google celebreaza miercuri, 18 septembrie, 194 de ani de la nasterea fizicianului si astronomului francez Jean Bernard Leon Foucault

Ultimele știri de la Actualitate