Atentie soferi! Firmele de asigurare pregatesc lista neagra a soferilor cu probleme. Vezi detalii

 

 

 

CASCO 2014: „Împreună cu mai mulţi colegi din cinci firme de asigurare locale lucrăm la o bază de date care va cuprinde istoricul de daună al şoferilor asiguraţi CASCO. Dacă totul decurge normal, până la sfârşitul lui 2014, această bază de date va deveni operaţională”, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Mădălin Roşu, şeful departamentului auto din cadrul Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

 

 

Potrivit acestuia, măsura este una extrem de utilă pentru asigurători în condiţiile în care, în acest moment, modalităţile de verificare sunt extrem de rudimentare (întrebări trimise prin mail între asigurători şi doar atunci când există suspiciuni de fraudă) fapt care generează pierderi asigurătorilor. Mai mult, spune Roşu, există deja situaţii în care acelaşi şofer a reuşit să încaseze, prin fraudă, banii de asigurare de la mai multe firme.

 

Specialistul UNSAR, care este şi vicepreşedinte la compania Generali, spune că, potrivit estimărilor, nivelul fraudei se ridică undeva la 10-15% din totalul daunelor plătite pe CASCO şi a crescut în ultimii ani. După ce va fi finalizat proiectul, el va fi prezentat în cadrul consiliului UNSAR, unde membrii vor decide dacă îl avizează sau nu. Din UNSAR fac parte majoritatea firmelor de asigurare din România care adună în jur de 90% din totalul primelor brute subscrise.

 

La finele anului trecut, în România erau valabile în jur de 900.000 de contracte de asigurare CASCO cu prime brute subscrise de circa 1,5 miliarde de lei. Ultimele date privind clasamentul pe companii arată că piaţa este dominată de societăţile Allianz-Ţiriac, Groupama, Generalli, Omniasig, Uniqa şi Astra.

 

Dacă ai multe accidente sau dacă îţi repari maşina le service-uri dubioase, plăteşti mai mult pe asigurare

 

Baza de date se va dovedi utilă nu doar în cazurile de fraudă, ci şi ca un instrument de evaluare precisă a riscurilor generate de fiecare şofer. “ Ne dorim ca această bază  să includă atât istoricul asiguraţilor cât şi alte date cum ar fi, de exemplu, la câte reparaţii a fost supusă maşina şi în ce condiţii. În acest fel, vom putea şti de la început dacă e cazul să refuzăm respectivul client sau să îi calculăm un nivel de primă corespunzător riscurilor”, a mai explicat Roşu. Concret, şoferii cu ”bube în cap” vor achita prime cu mult mai mari decât ceilalţi dacă vor să aibă o asigurare CASCO şi aceasta în condiţiile în care nu vor fi consideraţi prea riscanţi şi vor fi refuzaţi.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Strada Vasile Pogor va fi deschisa pentru oameni in cadrul Street Delivery Iasi, editia a II-a, in perioada 13-15 iunie

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident s-a produs astazi (13.06.2014) pe bulevardul Nicolae Iorga din Iasi! Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate