Atentie soferi! Iata ce se va intampla cu benzina si motorina de la 1 aprilie 2014!

 

 

 

Companiile petroliere din Romania au calculat cu cat vor creste preturile din ziua pacalelii cand fara nici o gluma va intra in vigoare taxa de 7 eurocenti pe litru. Marti, benzinarii au scumpit deja carburantii cu 4 bani pe litru.

Companiile petroliere din Romania recunosc: noua taxa a guvernului va fi platita… de soferi. Iata un prim calcul anuntat de un jucator important de pe piata.”Acest impact ar putea sa ajunga la aproximativ 40 de bani pe litru”, a spus Catalin Dumitru, Rompetrol.

Dar nu este singurul bir pe care il vom regasi in preturile de la pompa. Si taxa pe constructiile speciale, cunoscuta drept taxa pe stalp va umfla preturile. Pana atunci, benzinarii scumpesc carburantii si fara birurile guvernului. Marti, pretul benzinei a crescut cu 3 bani, iar al motorinei cu 4.

„Incredibil, dar in Romania cel mai scump sortiment de motorina a ajuns la 6 lei si 50 de bani, iar benzina este 6 lei si 62 de bani pe litru. De 1 aprilie nu mai este de gluma cu carburantul. Din cauza taxei de 7 eurocenti motorina va ajunge la 7 lei pe litru, iar benzina va trece de acest prag”, a transmis Vitali Cojocari, corespondent ProTV.

Dar preturile nu se vor opri din crescut pe 1 aprilie, continua cu vestile proaste benzinarii. Vara, cand creste consumul de carburant, companiile petroliere urca tarifele.

„Exista ceea ce se numeste sezonul auto, in care preturile la benzina tind sa creasca si pretul la motorina”, spune Ileana Baltatu, NIS Petrol.

In prima faza, insa, imediat dupa scumpire, companiile petroliere se asteapta ca soferii sa cumpere mai putin carburant. Scaderea de vanzari de 3 la suta va fi compensata de cresterea preturilor. Dupa scumpirile din acest an, Romania va fi printre tarile cu cea mai scumpa benzina si motorina din Europa. Salariile insa nu se vor ridica la nivel european.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vasile Zacornea este noul sef la Serviciul de Inmatriculari si Permise Iasi!

URMĂTORUL ARTICOL

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 4 martie anuntarea sentintei in Dosarul Transferurilor, data la care este posibila o surpriza

Ultimele știri de la Economic