Atentie soferi ieseni! Santierele din Nicolina si zona industriala se vor extinde. Vezi detalii

 

 

 

Lucrarile de modernizare a Pasajului Nicolina sunt finalizate in proportie de circa 60 la suta, sustin oficialii municipalitatii.

In cursul acestei saptamani se intervine pentru realizarea armaturilor pe legaturile rutiere ale pasarelei, mai precis pentru legaturile cu bulevardul Nicolae Iorga. Odata cu bretelele de legatura ale pasajului, constructorii au in vedere si finalizarea lucrarilor pe zona de coborare dinspre Nicolina spre Podu Ros. Astfel, betonarile programate pe Pasarela Nicolina ar urma sa fie incheiate undeva spre finele lunii iunie, odata cu asfaltarea completa a sensului de mers CUG – Podu Ros. 

 

„Au inceput lucrarile pregatitoare pentru hidroizolatie la Pasajul Nicolina, iar in functie de starea vremii vor incepe lucrarile de izolare, dupa care se va muta circulatia. Prognozam ca in doua saptamani, in functie de starea vremii, sa mutam circulatia pe partea consolidata a podului si sa ne apucam de lucrari pe zona liniilor de tramvai”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Practic, pana in iulie ar trebui ca traficul de pe pasarela sa fie mutat de pe zona centrala, a liniilor de tramvai, aceasta zona urmand a intra, de asemenea, in lucru. Conform informarilor facute de municipalitate, lucrarile sunt destul de avansate pe zona soselei Nicolina, pe zona dintre Belvedere si Tehnopolis existand un singur tronson pe care liniile de tramvai nu au fost deja montate, mai precis de la Pasaj la benzinaria OMW. 

 

„Pe aceasta zona se va turna saptamana aceasta betonul pentru structura de rezistenta a liniilor de tramvai din zona Belvedere, lucrandu-se in aceasta perioada la pavelarea trotuarelor pe sensul Podu Ros – Nicolina, pe celalalt lucrarile fiind finalizate de saptamana trecuta”, au completat reprezentantii municipalitatii.

 

Pe zona industriala se pregateste extinderea lucrarilor

 

Conform estimarilor responsabililor din primarie, pe bulevardul Nicolae Iorga, între sediul Vamii si intersectia cu bulevardul Socola, asfaltarile vor fi încheiate pâna la jumatatea acestei luni, apoi pe tronsonul Primaverii, de la intersectia bulevardului Socola pâna la intersectia cu Calea Chisinaului, asfaltarea va fi încheiata pe 15 iulie. Pe tronsonul Metalurgiei, de la intersectia cu Calea Chisinaului pâna la Podul Metalurgiei, termenul de finalizare este 15 august. In ceea ce priveste lucrarile aferente portiunilor cuprinse între Dalkia si Baza 3 si între Vasile Lupu si Doi Baieti, acestea vor fi începute ulterior datei de 20 iunie, dupa încheierea anului scolar. Pe o anumita portiune de pe Calea Chisinaului, între Baza 3 si zona uzinei Tepro, au fost turnate deja straturile de asfalt care vor constitui suportul pe care vor fi amplasate noile linii de tramvai. Investitia care vizeaza schimbarea liniilor de tramvai de pe un traseu de 9,9 km este realizata de asocierea dintre Mari Vila Com SRL, Conest SA si Gradinariu Import Export, valoarea contractului de lucrari fiind de 47 milioane de lei, fara TVA.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bataie de joc! Cei mai importanti jucatori din retailul de imbracaminte, in frunte cu Zara si H&M, lucreaza in Romania cu fabrici care isi platesc angajatii cu salarii sub minimul pe economie

URMĂTORUL ARTICOL

Soferi, atentie unde va parcati masina in Iasi! Firmele care se ocupa de ridicarile de masini lucreaza fara intrerupere

Ultimele știri de la Actualitate