Atentie soferi! Municipalitatea ieseana vrea sa elimine factorul uman in gestionarea parcarilor. Vezi detalii

 

 

 

Municipalitatea vrea sa elimine factorul uman in gestionarea parcarilor. In 2014, doua dintre parcarile din oras ar urma sa fie gestionate de sisteme electronice de acces, urmand ca cei care incasau banii sa fie inlocuiti cu aparate de taxat.

Anuntul facut de primarie vine in contextul in care in 2014 se vor aloca 800.000 de lei pentru achizitii de parcometre si sisteme de taxare, ce urmeaza a fi amplasate in mai multe zone din municipiu. Pentru achizitionarea de automate de acces si taxare se vor aloca 300.000 de lei, iar pentru cumpararea si montarea de parcometre stradale se vor cheltui 500.000 de lei. 

 

„Parcometre vor fi instalate pe bulevarde centrale. Avem in vedere zona Copou, Independentei. Ramane de vazut cum se va decide pana la urma. Se vor monta noi sisteme de acces la parcarea de la Cinema Victoria si la cea din spatele SRI, de la fosta Banca Agricola”, a mai declarat viceprimarul Marius Danga. Pe strazile Zugravi, Strapungerii Silvestru, Stindardului sau Aleea Canta, Soseaua Nationala, Bulevardul Nicolae Iorga, strazile Decebal, Tepes Voda, A. Sesan, Conductelor, Bulevardul Chimiei, strazile Gradinari, Parcului, Vasile Lupu, Ciurchi si Cristofor ar putea fi amenajate parcari de resedinta. Pe aceste amplasamente ar urma ca locurile de parcare sa inlocuiasca garajele existente sau demolate recent, fiecare doua garaje demolate urmand sa faca loc pentru trei locuri de parcare neacoperite. Estimarile primariei ar fi ca in 2014 s-ar putea obtine 1000 de locuri de parcare, doar o treime dintre ele fiind practic locuri noi.

 

Se pregateste inventarierea locurilor de parcare

 

De asemenea, primaria analizeaza posibilitatea achizitiei unui soft care sa fie folosit pentru realizarea unei harti a parcarilor din Iasi, dupa o cartografiere a acestora. „Dupa o inventariere a parcarilor, daca am lua un soft, am putea cartografia locurile si astfel s-ar sti clar cate locuri sunt si unde, cate sunt ocupate si cate ar mai putea fi inchiriate pe fiecare zona in parte. Practic, iesenii ar putea vedea ce locuri sunt si unde sunt, lucrurile ar fi transparente”, a opinat viceprimarul Marius Danga. Eficientizarea afacerii de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta, gestionata momentan de DAPPP, ar putea aduce venituri mai mari la primarie, incasarile pe anul trecut fiind doar de un milion de lei. „Anul trecut, DAPPP a finalizat noul regulament al parcarilor, acesta fiind deja pus in aplicare. In ultima parte a anului s-a inregistrat o crestere a numarului de locuri de parcare de resedinta inchiriate. Astfel, daca in 2012, la finele anului erau 3.800 de locuri inchiriate, la finele lui 2013 erau inchiriate circa 4.500 de locuri. In ceea ce priveste incasarile din parcarile de resedinta, in 2013 au fost de circa 1.000.000 de lei, cu 200.000 de lei mai mult ca in 2012”, sustin cei din Primarie.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Accident pe A2, sambata (25.01.2014) intre localitatile Lehliu si Drajna. Autoritatile au decis inchiderea temporara a tronsonului respectiv

URMĂTORUL ARTICOL

Un grav accident a avut loc sambata (25.01.2014) pe DN7 in localitatea Prislop, judetul Arges, din cauza poleiului. Soferul a pierdut controlul volanului si a ajuns cu masina intr-o rapa adanca de 7 metri

Ultimele știri de la Actualitate