Atentie soferi! Noul Cod Penal aduce vesti proaste pentru soferii care sunt agresivi cu politistii sau incearca sa-i manipuleze. Astfel, sunt prevazute noi infractiuni care se pedepsesc cu amendă si chiar inchisoare. Vezi detalii

 

 

 

Codul penal aduce veşti bune pentru unii şoferi care obişnuiesc să guste ceva înainte să plece la drum. Conducătorii auto prinşi la volan cu o alcoolemie de 0,8 grame la mie nu mai riscă să ajungă în închisoare, ci doar amendă.

În plus, alcoolemia se calculează la prelevarea probelor biologice. De asemenea, a fost redusă şi pedeapsa celor care refuză să se supună prelevării probelor biologice, de la un maxim de 7 ani la un maxim de 5 ani, informează România TV.

 

Veşti proaste sunt pentru şoferii recalcitranţi, care refuză să prezinte actele sau agresează poliţişti. Ei pot fi acuzaţi de obstrucţionarea justiţiei şi riscă să ajungă după gratii un an de zile.

 

Prevederi extrase din Noul Cod Penal:

 

– amendă pentru alcoolemie de 0,8 grame la mie

 

– alcoolemia calculată la prelevarea probelor biologice

 

– amendă pentru conducerea unei maşini neînmatriculate

 

Citeşte şi Se scumpesc poliţele RCA. Cât va costa asigurarea obligatorie a maşinii şi cine va plăti mai mult

 

– închisoare 3 luni – 1 an sau amendă pentru cei care împiedică cercetările

 

– închisoare 3 luni – 1 an sau amendă pentru cei care refuză să comunice acte şi date

 

– închisoare 1-5 ani pentru influenţarea declaraţiilor

 

„Cu 1 februarie am întors o filă istorică, în ideea că vom avea nişte prevederi europene. Vom vedea dacă ele vor fi eficiente sau poate vor mai trebui corijate. (…) Ceea ce este esenţial este că Poliţia Română este pregătită pentru aplicarea acestora. Înăspirea anumitor prevederi şi relaxarea altora au menirea să corijeze comportamentele care sunt deviante şi nu au nicio legătură cu normalitatea. Cea mai bună experienţă este practica şi atunci vom vedea”, a declarat Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, la România TV.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata 6 plante care te ajuta sa scapi de raceala si gripa

URMĂTORUL ARTICOL

Noi detalii ies la iveala in cazul accidentului aviatic din Apuseni! Doctorul Sorin Ianceu a declarat ca in discutiile avute cu operatorii serviciului de urgenta 112, a oferit indicatii exacte de localizare a epavei aeronavei

Ultimele știri de la Actualitate