Atentie soferi! Primaria Iasi a anuntat pe facebook ca traficul in interiorul pasajului din Fundatie ar ptea fi deschis pe 15 mai 2014

Traficul auto ar putea fi deschis în interiorul pasajului din Fundaţie pe data de 15 mai. Constructorii de la Fundaţie au anunţat ieri Primăria că şi-au planificat să termine o parte din lucrări până la mijlocul lunii mai, ceea ce le va permite şoferilor să poată traversa rondul din Fundaţie prin subteran.

Restul lucrărilor vor conti­nua în pasaj şi după ce traficul ar fi deschis. Constructorii intenţionează să lucreze la sistemul de evacuare a apelor, sub structura de beton pe care vor circula maşinile.

Canalul colector va prelua apele pluviale şi le va evacua, prin foraje orizontale, în reţeaua de apă din Copou, respectiv din Râpa Galbenă. Astfel, în timp ce traficul s-ar desfăşura în pasaj, utiljele ar trebui să facă 120 de foraje orizontale într-unul din pereţii pasajului pentru a face legătura cu reţeaua de apă a Copoului. Aceste lucrări se desfăşoară în canalul colector şi, cel mai probabil, sub circulaţie.

„Am lansat un termen de 15 mai pentru finalizarea lucrărilor din pasaj. Acest lucru înseamnă să se poată circula prin pasaj. Mai sunt încă cinci radiere de executat de genul celui de la intrare. Colectorul începe de azi şi într-o săptămână se va rea­li­za forajul orizontal până la Râpa Galbenă pentru eva­cu­area apelor. Celelalte foraje se pot executa şi după darea în executare pentru că sunt în camera tehnolo­gică. Este canalul colector unde utilajul poate să lucreze fără să deranjeze traficul. Este un utilaj mai mic care are acces acolo“, a declarat Gheorghe Ru­sanovschi, managerul de proiect din Fundaţie, din partea SCCF Iaşi.

Primarul Gheorghe Nichita a inspectat ieri şantierul de la Fundaţie şi a declarat că este neîncrezător în legătură cu termenul dat de constructor.

„Ei şi-au luat angajamentul ca până pe 15 mai pot să termine la nivel de radier, adică tot ce înseamnă foraje interioare cu excepţia forajelor orizontale care se pot lucra şi în timp ce pasajul poate fi pus în funcţiune. Voi face o analiză să văd mai departe ce înseamnă partea arhitecturală a pasajului cum şi cu cine o putem lucra după ce avem licitaţia finalizată şi vom lua o decizie cum putem pune pasajul în funcţiune. Dar constructorul ne-a promis până acum de foarte multe ori că poate să termine în timp şi s-a întâmplat tot timpul să amâne acest termene. Aşa că sunt un pic susceptibil. Vreau să văd dacă acest termen de 15 mai este fe­zabil“, a declarat Nichita.

Constructorii intenţionează să reînceapă asfaltările în zona rondului săptămâna viitoare. Echipele vor turna ultimul strat de uzură în Piaţa Mihai Eminescu, pe porţiunile rămase neacoperite de anul trecut.

 

facebook.com

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Afla ce spun ultimele cercetari despre cea mai eficienta dieta!

URMĂTORUL ARTICOL

Socul – planta minune pentru organismul tau! Vezi beneficile socului

Ultimele știri de la Actualitate