fonduri_imm

Atentie! Statul acorda ajutoare banesti nerambursabile in cadrul unei scheme derulate in perioada 2013-2014, iar sesiunea de depunere a cererilor pentru accesarea acestor fonduri se deruleaza in perioada 28 august – 31 octombrie 2013

De astăzi până la 31 octombrie, întreprinzătorii se pot înregistra la Ministerul Finanţelor pentru a obţine fonduri nerambursabile destinate firmelor mici care investesc şi creează locuri de muncă. Sesiunea de depunere a cererilor s-a deschis în această dimineaţă, la ora 8.30, pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Statul acordă ajutoare băneşti nerambursabile, numite generic „de minimis“, în cadrul unei scheme derulate în perioada 2013-2014, iar sesiunea de depunere a cererilor pentru accesarea acestor fonduri se derulează în perioada 28 august – 31 octombrie 2013. Ajutorul poate fi de cel mult 200.000 de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care fac investiţii pe o perioadă fiscală de trei ani, dacă aceste firme creează şi păstrează şapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la realizarea investiţiei. Dacă beneficiarul preconizează că va crea şi va păstra doar cinci locuri de muncă, ajutorul poate fi de cel mult 100.000 de euro. Iniţiatorul previzionează o creştere semnificativă a numărului de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis, la aproximativ 2.000. Cine poate lua bani Ajutoarele de minimis se vor acorda IMM-urilor pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, ca fonduri nerambursabile, în cuantum de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare. Ajutoarele trebuie să se încadreze într-un plafon maxim de 200.000 de euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 de euro în cazul firmelor care au activitate în domeniul transportului rutier. Firmele vor primi aceste ajutoare dacă se angajează că vor păstra angajaţii existenţi la data depunerii cererii de finanţare şi că vor crea, până la finalizarea investiţiei, cinci locuri de muncă noi, pentru ajutoarele de maximum 100.000 de euro, respectiv şapte locuri pentru sumele cuprinse între 100.000 şi 200.000 de euro. Dintre acestea, cel puţin două, respectiv trei locuri de muncă trebuie să fie acordate unor persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele trei luni. Firmele trebuie să menţină aceste posturi încă trei ani de la finalizarea investiţiei. În plus, IMM-urile trebuie să nu mai fi primit ajutoare de minimis pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (anul fiscal în curs şi doi ani anteriori) sau, în cazul în care au beneficiat de acestea, suma să nu fi depăşit plafoanele menţionate. Pentru ce se dau fonduri Cu banii astfel atraşi de la Finanţe, beneficiarii pot construi sau cumpăra clădiri necesare desfăşurării activităţii de producţie, echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru), aparatură de control şi reglare, echipamente IT, dar şi mijloace de transport neînmatriculabile (de exemplu motostivuitoare, macarale etc.) necesare în susţinerea activităţilor curente ale întreprinderii. Aceste utilaje trebuie achiziţionate în condiţii normale de piaţă, respectându-se normele de transparenţă, se precizează în normativele care reglementează ajutorul de minimis.
De pe 28 august până la 31 octombrie, întreprinzătorii se pot înregistra la Ministerul Finanţelor pentru a obţine fonduri nerambursabile destinate firmelor mici care investesc şi creează locuri de muncă. 

De pe 28 august până la 31 octombrie, întreprinzătorii se pot înregistra la Ministerul Finanţelor pentru a obţine fonduri nerambursabile destinate firmelor mici care investesc şi creează locuri de muncă. 

Sesiunea de depunere a cererilor s-a deschis în această dimineaţă, la ora 8.30, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Statul acordă ajutoare băneşti nerambursabile, numite generic „de minimis“, în cadrul unei scheme derulate în perioada 2013-2014, iar sesiunea de depunere a cererilor pentru accesarea acestor fonduri se derulează în perioada 28 august – 31 octombrie 2013. Ajutorul poate fi de cel mult 200.000 de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care fac investiţii pe o perioadă fiscală de trei ani, dacă aceste firme creează şi păstrează şapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la realizarea investiţiei.

Dacă beneficiarul preconizează că va crea şi va păstra doar cinci locuri de muncă, ajutorul poate fi de cel mult 100.000 de euro. Iniţiatorul previzionează o creştere semnificativă a numărului de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis, la aproximativ 2.000. Cine poate lua bani Ajutoarele de minimis se vor acorda IMM-urilor pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, ca fonduri nerambursabile, în cuantum de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare. Ajutoarele trebuie să se încadreze într-un plafon maxim de 200.000 de euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 de euro în cazul firmelor care au activitate în domeniul transportului rutier.

 Firmele vor primi aceste ajutoare dacă se angajează că vor păstra angajaţii existenţi la data depunerii cererii de finanţare şi că vor crea, până la finalizarea investiţiei, cinci locuri de muncă noi, pentru ajutoarele de maximum 100.000 de euro, respectiv şapte locuri pentru sumele cuprinse între 100.000 şi 200.000 de euro. Dintre acestea, cel puţin două, respectiv trei locuri de muncă trebuie să fie acordate unor persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele trei luni. Firmele trebuie să menţină aceste posturi încă trei ani de la finalizarea investiţiei.

În plus, IMM-urile trebuie să nu mai fi primit ajutoare de minimis pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (anul fiscal în curs şi doi ani anteriori) sau, în cazul în care au beneficiat de acestea, suma să nu fi depăşit plafoanele menţionate. Pentru ce se dau fonduri Cu banii astfel atraşi de la Finanţe, beneficiarii pot construi sau cumpăra clădiri necesare desfăşurării activităţii de producţie, echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru), aparatură de control şi reglare, echipamente IT, dar şi mijloace de transport neînmatriculabile (de exemplu motostivuitoare, macarale etc.) necesare în susţinerea activităţilor curente ale întreprinderii. Aceste utilaje trebuie achiziţionate în condiţii normale de piaţă, respectându-se normele de transparenţă, se precizează în normativele care reglementează ajutorul de minimis.

adevarul.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pensiile de lux revin din aceasta toamna! Pensiile taiate ale diplomatilor vor fi recalculate dupa modelul aplicat pentru pensiile militarilor

URMĂTORUL ARTICOL

Vesti bune pentru romanii care au nevoie de transplant de ficat! O noua descoperire facuta de cercetatori, care au dezvoltat un tesut hepatic uman din celule stem, sporeste sansele pacientilor aflati pe lista de asteptare

Ultimele știri de la Actualitate