ULTIMĂ ORĂ:

Atentie! Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi devine producator de energie

Atentie! Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi devine producator de energie
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

La finalul saptamanii viitoare, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi va receptiona lucrarile la cele doua centrale de co-generare pentru obtinerea energiei termice, in tot Complexul Studentesc Tudor Vladimirescu.

„Sunt ultimele etape de punere in functie a sistemului, am obtinut aviz de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, pe acest segment! Urmeaza o serie de verificari ale E.ON Gaz si E.ON Electrica, pentru sistemul nostru, asta urmand a se petrece in momentul punerii efective in functie a sistemului nou de incalzire, pentru a se vedea concret cum functioneaza. 

 

Acest lucru va avea loc deoarece noi vom deveni si distribuitori de energie electrica in sistemul national. Ceea ce as vrea sa remarc este faptul ca, odata cu punerea in functie a centralelor, se marcheaza o noua etapa de modernizare a campusului universitatii noastre, cat si de reducere semnificativa a costurilor pe care le achita, lunar, cei cazati in camine, ca intretinere. Practic, Universitatea Tehnica va beneficia de cel mai modern sistem de incalzire din intreaga tara”, arata ing. Bogdan Budeanu, coordonatorul Directiei Servicii Studentesti (DSS) de la UTI.  

De precizat ca astfel, tinerii politehnisti beneficiaza de camine complet reabilitate termic si alimentate cu energie electrica ieftina si produsa ecologic, de o baza sportiva ultra-moderna unica in tara si de o cantina modernizata. Intreaga investitie face parte din proiectul „Reabilitarea Campusului Tudor Vladimirescu”, in valoare de 14,6 milioane euro, obtinut de Universitatea Tehnica printr-un proiect CRESC Nord-Est, Programul Operational Regional, si finantat din fonduri europene. Pe de alta parte, la mijlocul acestei saptamani, conducerea universitatii iesene a primit o oferta importanta din partea Electrica Muntenia, pentru a schimba furnizorul de energie electrica. „Noi, in urmatoarea perioada, va trebui sa lansam pe SEAP o licitatie publica pe aceasta tema”, a mentionat ec. dr. jr. Petru Condrea, directorul Directiei General Administrative (DGA) de la UTI. 

bzi.ro