Atentionare cod galben de ploi pentru Iasi in intervalul 14-15 mai

 

 

 

Meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis recent o avertizare de cod galben de precipitatii pentru mai multe regiuni ale tarii, printre care si judetul Iasi.

Avertizarea emisa de ANM intra in vigoare incepand de astazi, de la ora 12.00, si este valabila pana maine la ora 18.00. „În intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va manifesta în cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vântului si izolat caderi de grindina. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, precum si în vestul si sudul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 25-30 litri pe metrul patrat”, se arata in avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie. Conform ANM, pentru unele judete a fost emis chiar codul portocaliu de precipitatii. Judetele vizate sunt Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Vrancea. In aceste zone ploile vor avea caracter torential, iar in intervalul mentionat se vor cumula local peste 60-70 litri pe metrul patrat.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Locuitorii din Hlincea si Ciurea, judetul Iasi, nu vor avea apa miercuri, 14 mai, pana la ota 17

URMĂTORUL ARTICOL

Seminarul International de Jurnalism ,,Televiziunea si publicul sau”, 14-16 mai 2014 la Iasi! Vei zprogramul comolet al evenimentului

Ultimele știri de la Actualitate