Atestat Cambridge English, echivalat cu un test important de admitere

Începând din această lună, toți elevii din România care dețin un certificat Young Learners ”Movers” sau ”Flyers” nu vor mai fi nevoiți să dea examenul de admitere în clasa a V-a cu predare în limba engleză intensiv. Acestea vor fi echivalate, iar nivelul A1 va corespunde notei 10. Decizia luată de Ministerului român al Educației și Cercetării Științifice reprezintă o veste foarte bună pentru toți elevii care studiază engleza la școală sau după orele de clasă. Potrivit Adresei Oficiale Nr. 40029 emise de Ministerul Educației pe 19.05.2015, toți candidații care dețin minimum 11 scuturi* la certificatele Cambridge English Movers sau Flyers vor fi scutiți de testul de admitere în clasele a V-a cu predare în limba engleză intensiv. Pentru a-și asigura echivalarea examenului, candidații trebuie să fi obținut 4 scuturi la două competențe, respectiv 3 scuturi la o competență lingvistică a examenului Cambridge English. Echivalarea va fi valabilă la sfârșitul acestei luni, când școlile publice vor organiza examene de admitere pentru clasele a V-a cu predare în limba engleză.

Această recunoaștere se adaugă altor echivalări ale certificatelor Cambridge English făcute de Ministerul Educației. Examenele Cambridge English: Key/ Key for Schools și Preliminary/Preliminary for Schools (nivelurile A2 sau superior) sunt recunoscute la admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare într-o limbă modernă și corespund notei 10. Totodată, toate certificatele Cambridge English începând de la Preliminary / Preliminary for Schools și până la Proficiency pot fi echivalate cu examenul limbă străină de la Bacalaureat.

”Dorim să mulțumim ministerului român al Educației pentru colaborare și susținere. Prin această decizie importantă, elevii români care vor să aprofundeze studiile de limbă străină își vor vedea eforturile recunoscute. Mai mult decât atât, decizia reprezintă o nouă atestare a importanței și seriozității examenelor Cambridge English în România și la nivel internațional. Suntem foarte mândri să face parte din acest proces”, a declarat Sarah Ellis, șef al Departamentului de Evaluare din cadrul Cambridge English Language Assessment.Examenele Cambridge English, concepute și evaluate de către departamentul de dezvoltare al renumitei Universități din Cambridge, oferă cele mai cunoscute certificate de limbă engleză în scop educațional și profesional din România și străinătate. Potrivit unui sondaj realizat anul trecut, 6 din 10 părinți din România recunosc Cambridge English drept furnizor internațional de examene de atestare a cunoștințelor de limba engleză.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Si totusi, se poate: povesti de succes din mediul de afaceri iesean

URMĂTORUL ARTICOL

Victor Ponta va da socoteala Parlamentului European

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in