Mai mulți comercianți și producători care vând carne de miel, ouă şi alte alimente destinate consumului de Paște sunt controlați în această perioadă de către reprezentanții Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Aceștia au declanşat luni o serie de controale la nivel naţional pentru verificarea modului în care sunt produse, transportate şi valorificate produsele alimentare destinate Paștelui.
ANSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, în care sunt respectate condiţiile de igienă, se arată într-un comunicat de presă al instituției, citat de agerpres.ro.
Carnea de miel este admisă pentru consum numai dacă este însoţită de un certificat de sănătate veterinară şi poartă ștampila ce atestă că animalele, carnea şi organele obţinute în urma sacrificării au fost supuse examenelor veterinare.
Carnea de miel/ied care provine din unităţi autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare este marcată cu un însemn de formă ovală, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, având inscripţionate în partea superioară denumirea țării, cu majuscule sau codul ISO al statului respectiv.
Și carnea de miel care se obţine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, în locuri special amenajate temporar, trebuie să fie însoțită de o ștampilă.
Mai mulți comercianți și producători care vând carne de miel, ouă şi alte alimente destinate consumului de Paște sunt controlați în această perioadă de către reprezentanții Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Mai mulți comercianți și producători care vând carne de miel, ouă şi alte alimente destinate consumului de Paște sunt controlați în această perioadă de către reprezentanții Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Aceștia au declanşat luni o serie de controale la nivel naţional pentru verificarea modului în care sunt produse, transportate şi valorificate produsele alimentare destinate Paștelui.ANSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, în care sunt respectate condiţiile de igienă, se arată într-un comunicat de presă al instituției, citat de agerpres.ro.
Carnea de miel este admisă pentru consum numai dacă este însoţită de un certificat de sănătate veterinară şi poartă ștampila ce atestă că animalele, carnea şi organele obţinute în urma sacrificării au fost supuse examenelor veterinare.Carnea de miel/ied care provine din unităţi autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare este marcată cu un însemn de formă ovală, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, având inscripţionate în partea superioară denumirea țării, cu majuscule sau codul ISO al statului respectiv.Și carnea de miel care se obţine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, în locuri special amenajate temporar, trebuie să fie însoțită de o ștampilă.