Au uitat sa treaca pe schema o activitate importanta

Politicienii din Consiliul Local au inghitit galusca primariei. Intr-o sedinta de Consiliu Local a fost prezentat un document pe care cei prezenti l-au votat cu ochii inchisi. Dupa ce s-a spart buba, reprezentantii primariei au dat din umeri. Purtatorul de cuvant al primariei habar nu are ca organigrama este incompleta. Efectiv, o Directie a primariei a disparut. „Ce-i cu organigrama? A fost votata acum doua luni”, a spus Sebastian Buraga, crezand ca documentul este complet. Liberalii cred ca au fost pacaliti cu intentie. „E greu sa cred ca a fost o simpla eroare. Cred ca nu ne-au fost prezentate datele corecte”, a spus un consilier local PNL

In urma cu doua luni, s-a luat o decizie importanta in cadrul Consiliului Local pentru organizarea si functionarea aparatului administrativ. Astfel, pe ordinea de zi a fost supus votului un proiect de hotarare privind aprobarea noii organigrame.

Conform noului document, au aparut birouri noi, iar unele directii au fost impartite pe mai multe zone de lucru. Dar, cei care au intocmit organigrama au comis o gafa de zile mari.

Au uitat sa treaca pe schema o activitate importanta, de la Directia Crese. Atunci, liberalii au criticat faptul ca organigrama este foarte stufoasa, dar nu au observat ca lipseste o Directie importanta.

Reporterii BZI l-au intrebat pe purtatorul de cuvant al primariei ce parere are despre modul in care a fost intocmita organigrama.

„Ce-i cu organigrama? A fost votata acum doua luni”, a spus Sebastian Buraga, asigurand ca documentul a fost intocmit in conditiile legii. Informatia ca Directia Crese nu exista in organigrama a fost comentata si de alti angajati din primarie.

„Intr-adevar, nu exista in organigrama. Este vorba de o scapare. Nu are un efect juridic, deoarece Directia Crese se afla in regulamentul de organizare. Nu stim daca se va face o modificare. Cel putin nu se va face la urmatoarea sedinta ordinara”, a mai spus Sebastian Buraga.

Culmea, Guvernul Romaniei a alocat fonduri pentru reabilitatrea a doua crese. Insa, banii nu pot fi alocati pentru ca Directia Crese nu exista pe organigrama primariei.

Liberalii turbati

Anuntati ca au votat orbeste un proiect de hotarare pus pe masa de Consiliu, liberalii s-au enervat si au amenintat cu verificari. „Fie este o eroare, fie este o eroare intentionata. Noi am spus ca organigrama este foarte stufoasa. E probabil sa ne fi indus in eroare. E greu sa cred ca a fost o simpla eroare. Cred ca nu ne-au fost prezentate datele corecte”, spune unul dintre consilierii locali PNL. Pesedistii sunt de parere ca „lasa, ma, ca merge asa!”.

„Este posibil sa fie o scapare. Sunt in necunostinta de cauza. Am sa ma documentez. Daca n-a fost, n-a fost. Orice eroare materiala se poate rezolva”, a spus Paul Boisteanu, consilier local PSD.

Sefa de Crese cere dreptate

Contactata de reporterii BZI, directoarea Mihaela Ghioca a precizat ca a sesizat conducerii problema cu organigrama. „Am observat ca nu exista Directia in organigrama. Mi s-a spus ca sunt trecuta la unitati de invatamant. Nu are cum, pentru ca noi avem personalitate juridica. A fost o sedinta in care s-a discutat despre acest aspect. Cand se va intoarce domnul primar, voi avea o discutie cu dumnealui”, a precizat directoarea de la Directia Crese.
In cele 11 crese din municipiu, sunt cazati in jur de 700 de copii.

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Premierul Tudose, unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: S-ar putea să plecaţi acasă

URMĂTORUL ARTICOL

Se intrerupe furnizarea energiei electrice in mai multe zone din Iasi

Ultimele știri de la Eveniment