meteo_octombrie

Autoritati in alerta! Valorile din termometre reprezinta un record absolut de temperaturi scazute pentru aceasta perioada dupa ce s-au inregistrat temperaturi de pana la – 9 grade Celsius, cu peste 20 grade sub media normala

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost cea mai friguroasă din această toamnă, în multe localităţi ale ţării.

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost cea mai friguroasă din această toamnă, în multe localităţi ale ţării.

Cele mai scăzute temperaturi în zonele locuite din ţară s-au înregistrat, sâmbătă dimineata, în judeţul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius la Miercurea, potrivit Mediafax, iar la Sfântu Gheorghe au fost -5 grade.

Dimineaţa de sâmbătă a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scăzând cu cel puţin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului în Miercurea Ciuc.

Vineri noapte în Bucureşti au fost doar -3 grade Celsius la staţia Băneasa, în timp ce la staţia Filaret termometrele au indicat 0 grade în centrul Capitalei.

Vremea se va încălzi de săptămâna viitoare, astfel încât timp de zece zile vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive, a declarat, marţi, Ion Sandu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„De lunea viitoare (7 octombrie, n.r.) se încălzeşte vremea, astfel încât timp de zece zile după aceea vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive. Episodul actual de vreme rece e trecător”, a afirmat Ion Sandu, potrivit Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Codul Insolventei a fost publicat in Monitorul Oficial. Noile reguli vor fi aplicate din 25 octombrie 2013. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Panica la Spitalul Parhon din Iasi! Nici in luna septembrie nu a ajuns in visteria Spitalului Parhon banii pentru transplant renal

Ultimele știri de la Actualitate